HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling

C21

HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling

Ghanacaf___2016___6_
HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Ghanacaf___2016___1_
HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Ghanacaf___2016___2_
HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Ghanacaf___2016___3_
HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Ghanacaf___2016___5_
HERNE – Ghana Café mocht rekenen op veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 

Het 9de Ghana Café van Support Ghana-boegbeeld Luc Somers in het jeugdhuis Kont1R groeide uit tot een groot succes. Te oordelen naar de grote opkomst moet het toch wel zijn dat de onverdroten inzet en de financieel transparante aanpak van de charismatische initiatiefnemer Luc Somers vele mensen aanspreekt en blijft boeien. Stilaan mag Support Ghana dan ook een volwassen vereniging genoemd worden die door zijn resultaten ook alsmaar meer partners aanspreekt.

Het Ghana Café is voor de vele sympathisanten en belangstellenden alvast niet alleen een ideale gelegenheid om inhoudelijk meer kennis te maken met het reilen en zeilen van Support Ghana. Tevens biedt het de mogelijkheid om meer te vernemen over de stand van zaken van de lopende projecten en over de realistische toekomstplannen. En voor Luc Somers breekt nu ook door zijn succesformule stilaan de tijd aan om één en ander te borgen voor de toekomst.
Tevreden
“Met genoegen stel ik vast dat door onze steunactie inmiddels reeds zes jongeren universitaire studies hebben kunnen aanvangen”, geeft een tevreden Luc Somers aan. “Twee ervan studeren voor dokter, een voor verpleegkundige, een voor leraar, een voor chemicus en één voor marketing. En ook andere kinderen, waarvan sommige zelfs geen ouders meer hebben, hebben door ons toedoen de gelegenheid gehad niet alleen basisschool te lopen maar ook in één of andere richting verder te studeren. Op termijn is het steeds onze bedoeling geweest die kleine gemeenschap zelfredzaam te maken. Daartoe hebben wij dan nu ook ter plaatse met enkele van die inmiddels hoger opgeleiden de ngo Emo Foundation naar Ghanese wetgeving opgericht”.
“Ook in eigen land zijn wij er inmiddels in geslaagd nieuwe partners aan te trekken zoals de Karel De Grote Hogeschool van Antwerpen voor het jaarlijks uitzenden van stagiairs en de koepel ‘Leraars zonder Grenzen vzw’, die overigens voor giften fiscale attesten mag afleveren. Dit voornamelijk op het gebied van onderwijs en vorming”, vervolgt Luc, die overigens vorig jaar uit Ghana terugkeerde met malaria. “En voor de financiering van de bouwprojecten van scholen en gezondheidscentra hebben wij ook dossiers ingediend bij de CM Limburg en Wereld Missie Hulp”.
Uiteraard kan Support Ghana nog steeds rekenen op zijn vaste partners in Herne zelf zoals het gemeentebestuur en Herne Solidair, de badmintonclub, het Jaarmarktcomité en de catechesewerking van Kokejane. Door die steun en door het opzetten van solidariteitsactiviteiten slaagt Support Ghana er in jaarlijks zo om en bij de 20.000€ bij elkaar te sprokkelen voor het realiseren van zijn projecten. Door het feit dat Support Ghana via de koepel ‘Leraren zonder Grenzen’ voortaan bij giften boven de 40€ ook fiscale attesten mag uitreiken hopen Luc en zijn medewerkers dat nog meer sympathisanten en donoren hiervan gebruik zullen maken om de financiële middelen van de vereniging op te drijven.
Verder werken           
Gangmaker Luc Somers trekt eind mei inmiddels reeds voor de 10de keer naar Ghana en in zijn kielzog zullen dit jaar opnieuw meerdere vrijwilligers de opbouwende sfeer in Kpando en omgeving gaan gestalte geven. Zo reizen in september Evelyne Missine en Andy Van Wilder af naar Kpando en eind oktober trekt Brigitte Van Hulle reeds voor de derde keer naar de Voltaregio samen met twee andere verpleegkundigen Lieselot Van De Kerckhove en Wouter de Vydt. Zij gaan er allen voor een drietal weken werken aan de gezondheidszorg. Zo zal het project rond wondverzorging verder uitgevoerd worden en ook komt de inrichting van een gezondheidscentrum te Bumbulla aan bod.
Een van de hoofdbekommernissen voor Luc is nu wel het opzetten van een basiswoongelegenheid om die medewerkers in aanvaardbare omstandigheden ter plaatse te kunnen onderbrengen.

Meer informatie is overigens steeds te vinden op www.supportghana.be die overigens recent ook in een fris nieuw kleedje werd gestoken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief