HERNE – Beresterke Robby Cobbaert boekt tweede seizoenszege

C21

HERNE – Beresterke Robby Cobbaert boekt tweede seizoenszege

0
HERNE – Beresterke Robby Cobbaert boekt tweede seizoenszege - Christophe Prémont (Braine-L’Alleud) werd tweede © Deschuyffeleer
 
1
Wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften in een organisatie van de Markspurters - © Deschuyffeleer
 
1a
Wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften in een organisatie van de Markspurters - © Deschuyffeleer
 
1c
14 beklimmingen samen met die van de Processiestraat maakten de wedstrijd dan ook vrij zwaar - © Deschuyffeleer
 
1d
14 beklimmingen samen met die van de Processiestraat maakten de wedstrijd dan ook vrij zwaar - © Deschuyffeleer
 
4
Bryan Boussaer (Ertvelde), meteen de eerste belofte - © Deschuyffeleer
 
Dsc03483
Robby Cobbaert (Oosterzele) - © Deschuyffeleer
 
Dsc03487
Christophe Prémont (Braine-L’Alleud) - © Deschuyffeleer
 
Dsc03492
De nummers 1 en 2 samen met vader en dochter Troncquo - © Deschuyffeleer
 

De wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften in een organisatie van de Markspurters is een kolfje naar de hand van een beresterke Robby Cobbaert (Oosterzele) geworden. In een denderende finale gaf hij zijn nog enige metgezel Christophe Prémont (Braine-L’Alleud) het nakijken terwijl dit duo toch ook nog op zijn hoede diende te zijn voor een sterk terugkerende Bryan Boussaer (Ertvelde), meteen de eerste belofte.

Ondanks de ongure weersomstandigheden met regen, hagel en smeltende sneeuw tot in de vroege namiddag passeerden toch nog 102 renners aan de inschrijvingstafel waaronder Belgisch kampioen Joeri Stallaert (Lebbeke). Ook Herne zelf vaardigde met Matthias Van Cauter, Kevin Walders en Roel Reigel drie van zijn wielersporters af. Enige rol van betekenis speelden zij echter niet. Zo eindigde Roel Reigel op de 44ste plaats en Kevin Walders op de 63ste plaats terwijl Matthias Van Cauter zich niet wist te klasseren.
Door wegwerkzaamheden tussen Herne en Tollembeek zagen de organisatoren zich genoodzaakt af te wijken van hun klassiek parcours. Zo werd nu de vrij steile en vrij smalle beklimming van de Hernebosstraat in het parcours ingeschakeld. Die 14 beklimmingen samen met die van de Processiestraat maakten de wedstrijd dan ook vrij zwaar. Gelukkig waren tijdens de wedstrijd inmiddels de hemelsluizen dichtgegaan en moedigde een vrank zonnetje de renners alsmaar meer en meer tot strijdlust aan.
Vroege beslissende ontsnapping
De beslissing viel al in de 5de ronde toen zeven renners het hazenpad kozen. Het was meteen de goede ontsnapping. Vooraan vielen in de 9de ronde nog Hugo De Winter (Waudrez) en Louis Deguide (Fontaine-L’Evêque) weg. Een achtervolgende groep van 21 renners waaronder de Belgische kampioen en Niels De Rooze, verleden week nog de winnaar van de wedstrijd in Bever, kon uiteindelijk de bakens niet meer verzetten en eindigde op haast 1 min van de winnaar.

De zegebloemen waren uiteindelijk voor de 25-jarige Robby Cobbaert voor Christophe Prémont en Bryan Boussaer die op 4 sec eindigde. Vierde werd Antoine Leleu (Warneton) op 42 sec en vijfde finishte Brecht Stas (Huldenberg) op 45 sec. Voor de winnaar betekende het meteen zijn tweede seizoenzege. Eerder was hij ook al eens primus en dit in Erpe. Vorig seizoen wist hij overigens ook al vijf zegeruikers mee naar Oosterzele te brengen. Het moet zijn dat zware wedstrijden met enig klimwerk hem goed liggen. Zo eindigde hij twee weken terug ook nog eens 2de (Erezée) en eens 5de (Bertrix) in ritten van de Arden Challenge. En vorige week klasseerde hij zich ook al 5de in de wedstrijd in Bever. Bovendien blijkt hij na een zware wedstijd ook nog over vrij snelle benen in de spurt te beschikken. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief