HERNE – Een nieuwjaarsconcert met stijl

C21 Css

HERNE – Een nieuwjaarsconcert met stijl

Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__37_
 
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__47_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__50_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__51_
 
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__55_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__65_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__52_

Niettegenstaande de barre winterkou was Herne veeltallig op de been voor het nieuwjaarsconcert van de harmonie ’t Muziek. Met zijn 40 jonge muzikanten trakteerde dirigent Diederik De Roeck de toeschouwers op een muzikaal totaalspektakel. Het succes was mede te danken aan het samenspel met de groep Ishtar, inmiddels een kanjer van internationaal topniveau.

Als rode draad en centraal thema doorheen de avond koos ’t Muziek met Guido Cornet als voorzitter voor een rijke en gevarieerde muzikale reis rond de wereld. Met beroemde en befaamde arrangementen van ondermeer Il Postiglione d’Amore, The Rising Sun en Hobbits kreeg de piepjonge harmonie een ruime waardering van het publiek.

Ishtar, met  liefdespareltjes uit heel Europa, bracht eigen kleurrijke composities met alternerend opzwepende of juist ingetogen ritmes. Soetkin Baptist, Hans Vandaele, Lode Cartrysse, Korneel Taeckens en Michel Vangheluwe kregen voor de gelegenheid het gezelschap van Jan Matthé. Samen tekenden zij voor een repertoire dat getuigde van een unieke signatuur waarbij probleemloos taal- en cultuurbarrières werden overstegen. Dat deze hooggeschoolde musici van eigen Vlaamse signatuur hun hart verloren hebben aan hun specifieke muziek staat buiten kijf. Door hun passie en fascinatie voor muziek werden de toeschouwers, jong en minderjong, dan ook meegezogen naar een subliem hoogtepunt van muzikaal genot.

Ingrid Vanrutten stond in voor het aaneenrijgen van de muzikale items. In haar eigen stijl, een combinatie van poëzie en welsprekendheid, vervolledigde zij terdege het muzikaal gebeuren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief