HERNE – Gemeente viert haar 800 jaar

C21

HERNE – Gemeente viert haar 800 jaar

Dsc02109__640x480_

De gemeente Herne is in het bezit gekomen van de Keur van 1211 die de onafhankelijkheid van het dorp ‘Herne’ beschreef en de zelfstandige entiteit van Herne erkende. In 2011 viert Herne dan ook zijn 800-jarig bestaan. Naar aanleiding hiervan wil het gemeentebestuur Herne in de kijker zetten door een aantal opmerkelijke festiviteiten te organiseren. Het is dan ook de bedoeling hierbij zoveel mogelijk inwoners te betrekken.

Om het feestjaar ‘800 jaar Herne’ in goede banen te leiden wil de gemeente een werkgroep oprichten. Vrijwilligers of vertegenwoordigers van een vereniging zijn hierbij welkom en kunnen zich melden op 02/397 11 63.  

Ook is het gemeentebestuur op zoek naar foto’s, prentkaarten en tekeningen uit haar drie deelgemeenten. Het gesprokkelde beeldmateriaal moet dienen voor het maken van een heuse Kroniek van Herne. De aangeleverde documenten worden op het gemeentehuis ingescand en meteen terug bezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Voor nadere informatie kan men terecht bij de cultuurdienst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief