HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal

C21

HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal

Img_3333
HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 
Img_3336a
HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 
Img_3339
HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 
Img_3340
HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 

Net zoals de voorbije 7 jaar brachten burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van de OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris bij de aanvang van het Nieuwe Jaar een bezoek aan de residenten  van Zonnestraal, het gedecentraliseerd woonproject in het centrum van Herfelingen voor personen met een beperking. Zoals steeds werden zij er bijzonder warm onthaald.

Het Zonnestraalcomplex verschaft verblijf aan 17 bewoners met voor elk een slaapkamer met individuele sanitaire ruimte, drie gemeenschappelijke woonruimtes, een zitruimte, een onthaalruimte, een gemeenschappelijke badkamer en twee activiteitenruimten.
Intussen is Zonnestraal in Herfelingen alvast een begrip geworden. De 17 dagdagelijkse bewoners zijn met hun Herfelingse thuis dan ook meer dan in hun nopjes. Met Bunny in de voortuin is Zonnestraal zo niet meer uit het dorpsbeeld van het stil, rustig en gemoedelijk Herfelingen weg te denken.
Drukke dagen
Het dagdagelijkse reilen en zeilen in Zonnestraal Herfelingen begint zoals in ieder gezin met het toilet maken en het ontbijt. Riet, één van de zeven dagbegeleiders, gidst verder: “Onze bewoners leven hier heel actief met het accent op een grote mate van zelfstandigheid. Zo hebben wij een aantal bewoners die iedere dag naar onze hoofdcampus in Lennik worden gebracht om zich daar dan naar believen te kunnen uitleven. Zij kunnen er onder meer knutselen, schilderen, tuinieren of zich om onze dieren bekommeren. Een aantal anderen worden niettegenstaande hun beperking op vrijwillige basis ingeschakeld in het arbeidscircuit. Zo is onder meer Norbert een graag geziene hulp op de boerderij Wayteck, steekt Imelda een handje toe in de gemeentelijke bibliotheek en helpt Maggy met de soepbedeling in de Kleine Prins. Omstreeks 17u is iedereen terug present in Herfelingen om samen te genieten van het vieruurtje maar daarmee is de dagtaak nog niet af. Ook in de vooravond en dit tot aan het avondmaal valt er nog heel wat te beleven aan vrijetijdsbesteding. Ook hier behoren onder meer creatief atelier, sporten, zwemmen, dansen en turnen tot de mogelijkheden”.
Vrijwilligers steeds welkom  
Om alles in goede banen te leiden telt Zonnestraal Herfelingen onder de leiding van Sonja Van Loo een begeleidingsteam van zeven medewerkers. Om het comfort en de gezelligheid in het tehuis te optimaliseren kan het team trouwens best ook nog een beroep doen op een aantal vrijwilligers. Met een kwinkslag voegt begeleidster Zoé er aan toe dat “voor wie vrijwillig en ongedwongen wat tijd en zin heeft om samen met de bewoners een kaartje te leggen, een gezellige babbel te voeren, een gezelschapsspel te spelen, een  wandeling te maken of wie gewoon wat hulp in het huishouden wil bieden de deur van Zonnestaal altijd wagenwijd open staat”.
Informaticamateriaal
Inmiddels is het begeleidingsteam op zoek getogen naar sponsoring voor de aankoop van informaticamateriaal om ook hun pupillen het gebruik van de computer te laten ontdekken.
Op nieuwjaarsbezoek gaan zonder cadeautje is niet gebruikelijk. Daarom mochten alle residenten naast de welgemeende nieuwjaarswensen ook een geschenkpakje ontvangen met een assortiment koekjes en een Druivelaar, de meest populaire Belgische dagscheurkalender met voor elke dag een blaadje en een mopje.
Op de groepsfoto -  Vanuit Zonnestraal: de dagbegeleiders Zoé, Riet en Karen met hun pupillen Jan, Eddy, Daniel, Imelda, Carine, Catherine, Maggy en Norbert.
Vanuit het OCMW: voorzitter Carina Ricour, secretaris Patrick Sergooris, Nadine Devos, Ilse De Hainau, Guido Van Cutsem, Franz Hegemann, Arlette Vierendeels, Sonja Van den Bossche en Annie Meulenyser evenals burgemeester Kris Poelaert.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief