HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’!

C21

HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’!

1_ontvangst_gemeentepersoneel_2017__46_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__2_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__5_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__9_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__10_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - Burgemeester Kris Poelaert © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__29_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__31_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - OCMW-voorzitter Carina Ricour © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__33_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__34_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__35_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__36_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_gemeentepersoneel_2017__43_
HERNE – Een Nieuw Jaar vol ‘vertrouwen’! - Patrick Sergooris © Deschuyffeleer
 

Traditiegetrouw waren de gemeentelijke mandatarissen, het gemeente- en het OCMW-personeel ook dit jaar gezamenlijk uitgenodigd op een nieuwjaarsbijeenkomst. In de feestzaal De Egelantier mochten zowel burgemeester Kris Poelaert als OCMW-voorzitter Carina Ricour dan ook als het ware hun nieuwjaarsbrief ter attentie van hun medewerkers voorlezen. Beiden spraken met enthousiasme hun waardering uit over een goed 2016 en blikten alvast positief vooruit naar een nog beter 2017.

Vertrouwen opbouwen
Het was burgemeester Kris Poelaert die meegaf dat “vertrouwen te paard vertrekt en slechts te voet terugkomt”, een insteek die overigens niet alleen geldt in de nationale en internationale politiek maar ook, volgens de burgemeester, zijn beslag krijgt op het gemeentelijk niveau.
“Politiek waar de mensen in geloven is een politiek die de problemen niet opsomt, maar ze wel aanpakt. Een politiek die niet vertelt wat iedereen wil horen, maar wat ze moeten weten. Een politiek die haar verantwoordelijkheid niet schuwt, maar ze opneemt, ook en vooral wanneer het wat moeilijker gaat. Wie vandaag halsstarrig vasthoudt aan de oplossingen van gisteren, bereidt de toekomst niet voor, maar belast ze”, liet de burgemeester verstaan.
“Het afgelopen jaar zijn veel zekerheden weggevallen. Twee zekerheden staan echter wel nog overeind. Een eerste zekerheid is dat in de politiek nog nooit een probleem werd opgelost door zo luid als mogelijk te schelden. De bevolking zit vandaag echt niet te wachten op de zoveelste onheilsprofeet”, ging de burgemeester verder. “Een tweede zekerheid is dat de burger zich realiseert dat economische en politieke impasses niet met een of ander wondermiddel in een simpele vingerknip kunnen worden opgelost. Vertrouwen vertrekt te paard, maar keert slechts te voet terug”.
Positieve ingesteldheid
Nog volgens burgemeester Kris Poelaert “is het vooral de positieve ingesteldheid van een hechte en solide ploeg medewerkers die het vertrouwen van alle Hernenaren iedere dag opnieuw moet kunnen waardig verdienen om zo te kunnen bijdragen tot het uitgroeien van Herne tot een warme gemeente, persoonlijk en inclusief, dynamisch en vlot, authentiek en toch vernieuwend in dialoog, bereikbaar en serviçegericht, helder en transparant”.
Vanuit het gemeentebestuur is er dan ook nog steeds volgens de burgemeester “een grote bezorgdheid het personeel te ondersteunen en de tools te bieden om die gewonnen appreciatie hoog te houden”. Zo is het afgelopen jaar onder meer de dienst grondgebiedzaken overgeschakeld naar de omgevingsvergunning en de module digitale bouwaanvraag, maakt de dienst mobiliteit gebruik van het Generiek Informatie Platform Openbaar Domein om zo werken te vermijden op omleidingstrajecten. Ook is de administratie in haar voorbereiding van de colleges en de gemeenteraden overgeschakeld op e-notulen waardoor dossiers en agendapunten nu digitaal geraadpleegd kunnen worden. De pas geïnstalleerde prikklok biedt het personeel nu de mogelijkheid van thuis uit de stand van zaken na te gaan nopens het verlof, de overuren, de compensatiedagen en de maaltijdcheques. De aanpassing van het arbeidsreglement creëert alleszins ook meer flexibiliteit. En voor de eerste keer werd ook een dag teambuilding opgezet.
Heel binnenkort wordt de technische dienst ook nog uitgerust met een verreiker, een onkruidverdelger, een grachtenfrees en nieuwe werkkledij.
Integratie en inkanteling
Uit hoofde van het OCMW wenste ook voorzitter Carina Ricour het bestuur en het personeel het allerbeste voor 2017. Met enige toelichting nopens integratie en inkanteling, waarbij het essentieel is de begrippen WIJ en ZIJ te vervangen door ONS, wist de voorzitter de komende  samenwerkingsstructuren met het gemeentebestuur te voorzien van enige duiding.
Verdienstelijke personeelsleden
Een nieuwjaarsbijeenkomst is telkens eveneens de gelegenheid om de personeelsleden met enige bijzondere verdienste in de schijnwerpers  te zetten. Zo werden dit jaar Frank Bellemans, Els Desmet, Dirk Bulteryst en Carine Van de Velde bedacht met een kleine attentie voor 20 jaar dienst. Voor Jean-Luc Deherder staan er reeds 25 jaar dienstjaren op de teller terwijl Marleen Deslachmuylder er inmiddels al 30 jaar dienst heeft opzitten.
Ook werd afscheid genomen van containerparkwachter Guy Decat. Hij ging met pensioen.
Ook uit het OCMW-personeelsbestand mocht secretaris Patrick Sergooris  van een bijzondere attentie genieten voor zijn 30 jaar inzet. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief