HERNE – Kathern quizt er op los

C21

HERNE – Kathern quizt er op los

Editiepajot_quiz_kathern_foto_deschuyffeleer__7_
De winnende ploeg van ATK (Foto's: Deschuyffeleer)
 
Editiepajot_quiz_kathern_foto_deschuyffeleer__15_
Editiepajot_quiz_kathern_foto_deschuyffeleer__13_
Editiepajot_quiz_kathern_foto_deschuyffeleer__14_
Editiepajot_quiz_kathern_foto_deschuyffeleer__5_
 

Voor de zeventiende keer organiseerde  de culturele vereniging Katherne haar jaarlijkse quiz. In de refter van de basisschool Markevallei daagden dan ook 19 ploegen van 4 kwissers op. Onder de leiding van quizmaster Mark De Pelsemaeker en het jurerende panel Dirk Mertens, Jean-Marie-Dierickx en Yvette Duquêne zwoegden de deelnemers zich door de 120  opdrachten.

Algemene kennisvragen alternerend met praktische proeven waren goed voor menig kopbreker. Zo bleven verwonderlijk haast alle ploegen het juiste antwoord schuldig op de vraag  hoeveel één rol huisvuil- plus één rol PMD-zakken kost?  Daarentegen was het een weet voor iedereen dat Het Gulden Vlies de riddersorde is gesticht door Filips de Goede.

Een proefronde van vijf witte zuivelproducten was goed voor de laatste proef. Wie in juiste volgorde plattekaas, ricotta, slagroom, mascarpone en yoghurt kon neerpennen zat goed.

De uiteindelijke titel van 'slimste ploeg van Herne ‘ ging net zoals vorig jaar naar ATK (amateurtoneelgroep Kokejane)  met Eddy Vierendeels, Guy  Vandeneynde, Hugo Dewulf en Connie Dekens aan het roer. De Chirojongens Herne namen de rode lantaarn mee naar huis. “Wij hebben er niet veel van gebakken”, stellen Jorn, Cedric, Wesly en Joris “maar als jongste ploeg hebben wij alleszins veel bij geleerd”  

Voor menig deelnemer was “meedoen is belangrijker dan winnen” geen dode letter. De eerste vijf ploegen werden bedacht met een prijs gaande van dvd’s en wijn over boeken en de traditionele bieren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief