HERNE – Tentoonstelling Art Valley opnieuw fel gesmaakt door de bezoekers

C21

HERNE – Tentoonstelling Art Valley opnieuw fel gesmaakt door de bezoekers

1a
HERNE – Tentoonstelling Art Valley opnieuw fel gesmaakt door de bezoekers - Joëlle Van Oers - © Deschuyffeleer
 
8
HERNE – Tentoonstelling Art Valley opnieuw fel gesmaakt door de bezoekers - © Deschuyffeleer
 
Collage_1
 
Collage_2
 
Collage_3
 
Collage_4
 
D
HERNE – Tentoonstelling Art Valley opnieuw fel gesmaakt door de bezoekers - Jan Van Laet - © Deschuyffeleer
 
E
HERNE – Tentoonstelling Art Valley opnieuw fel gesmaakt door de bezoekers - Joëlle Van Oers en Johan Laurent - © Deschuyffeleer
 

Wie houdt van kunst, muziek en streekproducten, en dit alles in een bijzonder idyllisch decor aan de rand van het glooiend Pajottenland, zit alvast goed bij Art Valley, de kunstgalerij in open lucht van Joëlle Van Oers en Johan Laurent aan de Heydestraat in Sint-Pieters-Kapelle. Dat is er dit weekend alvast opnieuw het geval ter gelegenheid van de 9de tuinexpo aarbij niet minder dan 16 kunstenaars, waaronder ook ééntje uit Nederland en Duitsland, hun werken maar al te graag tentoonstellen.

Allerlei kunstvormen
 • Bij de tuinwandeling in de galerij komen de bezoekers in eerste instantie terecht in Joëlle’s eigen ‘kunstpaviljoentje’. Om haar realisaties te vatten hoeft enkel naar haarzelf gekeken te worden: dromerig, speels, spontaan, creatief, vrolijk en intuïtief. 
 • Michael Peetermans dan weer is een kunstenaar bezeten van zijn passies voor auto’s en creativiteit. 
 • Het kunstzinnig koppel met Katelijn Vanacker en soulmate Phil Coucke verrast de bezoekers met een kennismakingsworkshop van SoulCollage een compositie van onderdelen die je eigen buikgevoel weerspiegelen en samengebracht worden in een heel nieuwe creatie.
 • Bij Christine Collard is de bezoeker getuige hoe zij zich uit in de instinctieve verwerking van ruwe materie en dit in een spel met natuurlijke kleuren overgoten met spontaniteit.
 • In het werk van Wilfried Schol vinden de bezoekers composities van vormen, kleuren en lijnen die tijdens het werkproces doelbewust opgebouwd worden uit overschilderingen, toevoegingen en weglatingen.
 • De jonge Catherine Eglem werkt hoofdzakelijk met ecoline. Daarbij wordt zij beïnvloed door haar Belgische roots en het surrealisme.
 • Vreni Baeyens haalt haar inspiratie in haar reizen waarbij vreemde culturen en muziek diepe sporen hebben nagelaten.
 • Luc Delvaux laat de bezoekers kennis maken met de fotografie met een extra-filterdimensie gebaseerd op zijn gevoel.
 • En zoals Marie Josée Delhoux  het verwoordt: “Een hoed is zoals een juweel. Het is de finishing touch van uw outfit”.
 • Ook Aäfifa Menfalout neemt met veel enthousiasme iedereen mee in haar schilderwereld, weliswaar als het ware een andere wereld overspoeld door kleuren, vormen en personages.
 • Voor de Nederlandse Sonja Smulders zit de inspiratie in de chaos, die ze via meerdere schilderlagen zelf heeft gemaakt. Door te overschilderen, toe te voegen, te verbinden, te accentueren en te draaien creëert zij uiteindelijk een eigen werk waarin zij al haar fantasie kwijt kan.
 • Bij Jan Clement ontdekken de bezoekers werken opgebouwd uit staafjes inox. Door het toevoegen van inox-lasdraad, lasnaden en laspunten ontstaat er zo een heel decoratieve elementen.
 • Josée Pollet verrast door in haar ontwerpen gebruik te maken van een mix aan moderne materialen, in combinatie met handgeschept papier en modern kantkloswerk.
 • ‘Zo vrij als een vogel’ is de leuze van Bayram Balkis: "Als autodidact heb ik mezelf geschoold in het schilderen van glooiende landschappen. Vogels zijn een belangrijk element in de meesten van mijn schilderijen. Het geeft de vrijheid aan die niemand kan ontnemen”. 
 • De Duitse kunstenares Susanne Krämer werkt onder de naam Senisikat. Zij laat zich inspireren door minimalistische opnames die zij via fotografiecollages als basis gebruikt voor haar schilderijen.
 • Het artistiek team Sculptuur Westende met Yana, Yannick en Philippe ten slotte introduceert de leergierige bezoekers in de wondere, originele en unieke wereld van de zandsculptuur.
Gezelligheid troef
Om het kunstzinnig samenzijn telkens ook een gezellig en feestelijk tintje mee te geven hebben Joëlle en Johan iedere keer opnieuw oog voor een resem nevenactiviteiten waarbij ook aan de inwendige mens niet wordt voorbiijgegaan.
Zo zijn er tijdens dit weekend op zaterdag ook een muzikaal optreden van Jan Vanlaet en een Happy Hour met oude Kriek en Geuze aangeboden door de gekende Lembeekse brouwerij Boon. Wie van een iets straffer ambachtelijk streekdrankje houdt kan er dan ook, zoals gebruikelijk, in alle rust terecht bij het Kartuis-assortissement van Guido Vierendeel. 
Hongerigen kunnen deze keer hun gading vinden bij Orecah Service van traiteur Kenny Pappaert en bij de familie Bockstal met hun artisanaal gebakken wafels. Voor de allergezondste zoetmaker zorgt, zoals steeds, imker Frans Vanden Bosch, de minzame man die door en met zijn uitstekende honing gestadig naam en faam heeft opgebouwd in gans het Pajottenland.
Verder maken kopers van één of ander kunstwerk tijdens de tentoonstelling kans op het winnen van een paar kwaliteitsvolle wandelschoenen van het gerenommeerd Belgisch merk Berghen. Per aankoopschijf van 50€ ontvangen zij daartoe een tombolanummer. En alle bezoekers komen ook nog eens in aanmerking voor het winnen van vier waardebons geschonken door restaurant-feestzalen Cardinael in het nabijgelegen Mark.
Dat de ploeg van Art Valley het hart op de juiste plaats draagt blijkt ook uit het afstaan van een deel van de opbrengst van de verkoop tijdens de tentoonstelling aan de Rol-Mopsen voor ‘Kom op tegen Kanker’.
Ook nu zondag nog toegankelijk
De tentoonstelling is ook nog morgen zondag 25 juni te bezoeken van 11 tot 18u. En tijdens het weekend van 26 op 27 augustus staat er alvast ook al een nieuwe tentoonstelling op het programma. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief