Gerenommeerde wielerwedstijd ‘IWT Jong maar Moedig’ doet ook HERNE aan

C21

Gerenommeerde wielerwedstijd ‘IWT Jong maar Moedig’ doet ook HERNE aan

Iwt_2017
Gerenommeerde wielerwedstijd ‘IWT Jong maar Moedig’ doet ook HERNE aan - Affiche
 

Nu woensdag 28 juni doet de wielerwedstrijd ‘Internationale Wieler Trofee Jong maar Moedig’ met start en aankomst in het centrum van Oetingen ook Herne aan. Na hun bezoek aan de bergzone in en rond Geraardsbergen met onder meer de beklimmingen van de beruchte Muur evenals van de Bosberg doorkruisen de renners vervolgens grotendeels via de Geraardsbergsesteenweg en de Assesteenweg het grondgebied van Herne alvorens in en rond Oetingen de finale aan te vatten met de doortochten op de kasseien van de Schavoliestraat.

Dit jaar is de wedstrijd, thans van de categorie Men Elite UCI 1.2, al aan haar 31ste editie toe. Het palmares oogt alvast indrukwekkend met onder meer Peter Van Peteghem, Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Sven Nijs, Tim Declercq, Dimitri Claeys en vorig jaar nog Jérôme Baugnies.
De wedstrijd wordt verreden over een afstand van 184 km met een grote ronde van 109 km en vijf plaatselijke ronden van 15 km. Het centrum van Oetingen is de draaischijf van het ganse gebeuren. Er wordt gestart om 13u. De aankomst is voorzien omstreeks 17u25. Er verschijnen 27 ploegen, waaronder verschillende buitenlandse, aan de start met ieder 6 renners. Er is een prijzenpot van 6.860€.
De renners komen omstreeks 15u vanuit Tollembeek deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle binnengereden op de Geraardsbergsesteenweg (N495) om zo verder via het kruispunt Patriot, de H. Geeststraat en de Groenstraat de Assesteenweg (N285) te bereiken en zo richting Kester te rijden.
Meer info op www.jongmaarmoedig.eu .        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief