HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’

HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’

Img_1613
HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’ - © Deschuyffeleer
 
Img_1610
HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’ - © Deschuyffeleer
 
Img_1614
HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’ - Zij nemen afscheid van hun basisschool - © Deschuyffeleer
 
1
HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’ - © Deschuyffeleer
 
2
HERNE – Een volgeboekt ‘GO-hotel’ - © Deschuyffeleer
 

Een 25-tal schoolgangers van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei van de vestiging in het centrum hebben de nacht in hun school doorgebracht. Onder hen ook een groot aantal peuters en kleuters. Ook leerlingen van het vijfde en vooral de afzwaaiers van het zesde leerjaar maakten in dezelfde zin gebruik van de gelegenheid om samen het einde van het schooljaar op een originele manier te beleven.

Onder het alziend oog van de directrice, de kleuterjuffen en hun assistenten mochten de kleuters nu ook eens een nachtje slapen buiten het vertrouwd huiselijk nestje. Het werd dan ook een heuse belevenis én voor het jong volkje én voor de juffen én ook zonder enige twijfel voor de mama’s en papa’s.
Voor de allerkleinsten was het ook één avontuur! Voor een groot deel onder hen was het immers de eerste keer dat zij op deze manier hun vertrouwde bedje inruilden voor een ietwat minder comfortabele slaapgelegenheid. Een nachtje schoolslapen is dan ook veel meer dan een nachtje doorbrengen bij oma en/of bij een vriendje of vriendinnetje.
Al van dinsdagmorgen was het alle hens aan dek om van het gebeuren een leuke bedoening te maken. Voor het merendeel van de kleinsten was het dan ook een kleine verhuis. Gepakt en gezakt met grote en kleine knuffels en van hier tot daar ook nog een tutje maakten ze hun opwachting.
De grotere bengels hadden hun handen vol met het opstellen van hun tentenkamp. Een ietwat tegenvaller was het weer. Geen plensregen maar toch van hier tot daar wat nattigheid was wel geen welgekomen gast maar kon evenwel toch ook de pret niet bederven.
Na een fikse nachtrust was het merendeel van de kinderen al bij het krieken van de dag paraat waarna de draad van het dagelijks ochtendritueel van wassen, aankleden en ontbijten kon worden opgenomen. De ‘hotelgangers’ kregen alvast ook een lekker gezond ontbijt opgediend. Nadien kon de schooldag weer verder zijn gangetje gaan. Het werd voor allen alleszins een prettige belevenis en een leuke ervaring.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief