HERNE – Sfeerrijke MTB-avondtochten van Waanzinnig Weekend al aan 8ste editie toe

C21

HERNE – Sfeerrijke MTB-avondtochten van Waanzinnig Weekend al aan 8ste editie toe

Mtb_vrijdag__2017__3_
HERNE – Sfeerrijke MTB-avondtochten van Waanzinnig Weekend al aan 8ste editie toe - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar openen de mountainbiketochten de festiviteiten van het inmiddels in de streek welbekende Waanzinnig Weekend in Herfelingen. Op vrijdagavond 14 juli is het dan al voor de 8ste keer dat zowel de meer geoefende als de gelegenheidsbikers zich kunnen opmaken voor een pittige doch best haalbare tocht doorheen het glooiend Pajots decor.

Er kan gestart worden vanaf 18u tot en met 22u. Zo krijgen ook de bikers die als bijkomende uitdaging de tochten willen afhaspelen in de duisternis de gelegenheid zich volledig uit te leven. Voor de gelegenheidsbikers dan weer zijn de tochten een enige gelegenheid om meerdere leuke plekjes te ontdekken die anders moeilijk bereikbaar zijn. Draaischijf van het gebeuren is zoals gewoonlijk de feesttent in de Mollestraat in de onmiddellijke omgeving van het kruispunt met de Assesteenweg. Aansluitend op de feesttent is er een ruime parking.   
De organisatoren met onder meer Wim Claes zijn er ook deze keer in geslaagd leuke parcours uit te zetten. De deelnemers krijgen zo ook nu weer pittige hellingen en aansluitende welgekomen afdalingen, wijdse vergezichten over weilanden en akkers evenals idyllische passages langs klaterende beekjes en blijkbaar godvergeten locaties voorgeschoteld. Voor dit alles hebben zij de keuze uit een parcours van 30 km of van 50 km die dit jaar vooral Herne, Oetingen en Galmaarden aandoen. De mogelijkheid om iedere editie opnieuw uit te pakken met gewijzigde parcours maakt eveneens een bijzondere grote troef uit van het gebeuren. En op dat gebied liggen in en rond Herfelingen vele mogelijkheden open.
Vanuit de organisatie wordt zoals gebruikelijk niets onverlet gelaten om het de deelnemers naar hun zin te maken. Goed verzorgde bevoorradingen, een pechdienst, een bikewash, douchevoorzieningen en een bewaakte bikestalling zijn hiervan de klassieke ingrediënten. En ook de mogelijkheden tot een gezellige aprés-bike mogen best vermeld worden. Zo krijgt iedere deelnemer na afloop gratis een La Chouffe van ’t vat of een frisdrank aangeboden. Ook kan er nadien op het zomerterras onder kameraden nog verder nagekaart worden bij lekkere streekbieren en smakelijke hapjes. En wie nog verder de nacht wil ingaan en het weekend stevig wil inzetten kan vervolgens ook nog terecht in de grote feesttent voor de Lunatic Night-fuif.

Meer info op www.waanzinnigweekend.be .        

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief