HERNE - De 10de editie van Ghana Café wordt een ‘specialleke’

C21

HERNE - De 10de editie van Ghana Café wordt een ‘specialleke’

10de_editie_ghanacaf__
HERNE - De 10de editie van Ghana Café wordt een ‘specialleke’- © Deschuyffeleer
 

Support Ghana, de kleinschalige doch bijzonder transparante ontwikkelingsorganisatie met Luc Somers als spilfiguur, pakt op vrijdag 28 juli opnieuw uit met een Ghana Café in het jeugdhuis Kont1R. Onder de onverdroten impulsen van haar voorman werkt zij nu toch al een tiental jaren rechtstreeks samen met lokale dorpsgemeenschappen in het Kpando-Ghanadistrict. Hierbij ligt de focus op onderwijs, gezondheid, sportinitiatieven om uiteindelijk zo trachten te komen tot het opwekken van zelfredzaamheid.

Samen met enkele medewerkers reist Luc Somers dan ook ieder jaar af naar Ghana om er gedurende een aantal maanden daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken en er de nodige klemtonen te leggen.
Naast duiding over het opzet en de opvolging van het project biedt Ghana Café de bezoekers ook de gelegenheid in alle gezelligheid een financieel steentje bij te dragen. “Het is niet alleen de 10de editie, maar ook is het voor het eerst een zomercafé. We starten deze keer reeds om 15 uur in de namiddag”, geeft Luc Somers aan. “Ook verwelkomen we dit jaar twee special guests uit Ghana. Alfa is 22 jaar en tweedejaarsstudent geneeskunde en tevens mede-oprichter van onze partnerorganisatie Emo Foundation NGO. Hij verblijft voor 6 weken in België onder meer voor deelname aan de Summer School 'Health & Migration' aan de UGent. Platini dan weer is 21 jaar en was de voorbije twee jaren de secretaris van onze partnerorganisatie. Hij start in september aan de VUB voor bachelor 'Social Science' en zal tijdens zijn studies alleszins in Herne verblijven”.
In alle bescheidenheid is Luc Somers toch wel bijzonder trots op hetgeen hij en zijn mederwerkers de voorbije tien jaar al gepresteerd hebben. “Onze werking in Ghana draait thans op volle toeren. In het voorjaar nog gingen 7 Belgische vrijwilligers en studenten aan de slag in Kpando, de bouw van de school in Gadza werd afgerond, een 20-tal studenten uit de verschillende dorpen kregen een studiebeurs, 3 jongeren volgen autorijschool en nog eens twee jongeren werden geholpen met de start van een eigen zaak, een boutique en een kapperszaak”, luidt het.
Nog deze maand overigens reizen 17 bezoekers uit België af naar Ghana en in augustus trekt Luc Somers zelf opnieuw voor 100 dagen naar Ghana om er verder werk te maken van het project rond integrale educatiehulp in Kpando Dafor.
Het Ghana Café is vrij toegankelijk. Luc Somers en zijn ploeg kijken alvast hun 10de Ghana Café rooskleurig tegemoet.
Meer info op www.supportghana.be .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief