HERNE - Nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Nieuws uit de gemeenteraad

Logo_nieuws_uit_gemeenteraad
Repro Deschuyffeleer
 

Plaatsen snelheidsremmers
De gemeenteraad van Herne gaf groen licht voor de aankoop van twee snelheidsremmers. Deze zullen geplaatst worden aan de ingang van de Hernekouter. Zo hoopt het bestuur de veiligheid van de inwoners van de wijk en van de bezoekers aan de sporthal te waarborgen. De gemeente koos voor het aanbrengen van Berlijnse kussens. Deze veroorzaken minder hinder dan gewone verkeersdrempels voor tweewielers, openbaar vervoer en zwaar verkeer. Het zijn wegverhogingen die zich niet over de volledige breedte van de rijbaan uitstrekken.

Parkeerplaats mindervaliden 
Ter hoogte van de hoofdingang van het gemeentehuis wordt een parkeerplaats voor mindervaliden voorbehouden. Zo worden de handelszaken en de diensten in het centrum ook voor deze personen gemakkelijker bereikbaar.

Nieuwe grasmaaier
Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aankoop van een grasmaaier voor de dienst openbare werken. Voor de aankoop wordt in de begroting alleszins een bedrag uitgetrokken van nagenoeg van 80 000 euro.

PC voor Schepencollege  
Voor de opvolging van dossiers door het college van burgemeester en schepenen verleende de gemeenteraad van Herne zijn goedkeuring voor de aankoop van een PC. Met de aankoop is een krediet van nagenoeg  1000 euro gemoeid.

Tariefaanpassingen  
Voor het gebruik van de gemeentelijke aanhangwagen van het containerpark wordt voortaan 5 euro gevraagd worden per 2 uur en een borg van 50 euro. Dat besliste de gemeenteraad. Voorts werd het gebruik van de keuken van de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle vastgesteld op 20 euro. De retributie voor het indienen van een milieuvergunningsaanvraag klasse I en II werd vastgelegd op 25 euro. Voor een aanvraag klasse I komen daar nog de dossierkosten zoals publicatiekosten bovenop.

Waarde maaltijdcheques
De gemeenteraad van Herne stemde in met het optrekken van de waarde van de maaltijdcheques van het gemeentepersoneel in het kader van de nieuwe rechtspositieregeling. Dit werd eerder reeds besproken tijdens het syndicaal overleg. Voor het huidig dienstjaar wordt zo de waarde opgetrokken van 4 naar 5 euro. Voor 2010 is een verhoging voorzien tot 6 euro, het wettelijk maximum.

Commissaris-bedrijfsrevisor
Het toezicht op de financiële toestand en de jaarrekeningen van het Autonoom Gemeentebedrijf dient overgedragen op een college van drie commissarissen. Eén van hen dient lid te zijn van het instituut van bedrijfsrevisoren. De gemeenteraad van Herne bevestigde dan ook de beslissing van het directiecomité om André Geeroms van VRC-Bedrijfsrevisoren uit Groot-Bijgaarden in die zin aan te stellen als extern lid van het college.

Gemeentesecretaris
In besloten zitting stelde de gemeenteraad van Herne een werfreserve vast voor de functie van gemeentesecretaris. De huidige secretaris Luc Deneyer zet binnenkort immers een stapje terug. De examens werden eerder in november van vorig jaar afgenomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief