HERNE – Kriek en Mattentochten net geen 2500 stappers

C21

HERNE – Kriek en Mattentochten net geen 2500 stappers

Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__8_
Enkel de druilregen ’s ochtends wist de wandelpret enigszins te temperen. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__10_
Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__3_
Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__14_
Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__17_
Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__5_
Editiepajot_kriek_en_mattentochten_herne_foto_s_deschuyffeleer__7_
 

De kriek- en mattentochten van wandelclub De Markrotters waren zondag reeds aan hun 27ste editie toe. Met een organisatie vanuit de nieuwe sporthal Hernekouter werd het ook ditmaal een succes. Enkel de druilregen ’s ochtends wist de wandelpret enigszins te temperen.

“Bij het ontluiken van de lente met de nog kale velden en bomen en de heerlijke vergezichten van op de talrijke hellingen bij enige zonnepriemen komt de charme van de Markvallei nog meer tot haar recht. Voeg daar de talrijke bezienswaardigheden langs het parcours toe en als organisator zit je gewaarborgd op rozen”, aldus een enthousiaste voorzitter Jean-Marie Paduart

De stappers hadden de keuze uit parcours van 4 – 6 – 8 – 10 – 15 – 22 – 32 en 50 km. De gedreven wandelaar kreeg de gelegenheid Sint-Pieters-Kapelle, Edingen en Kokejane in al zijn pracht en natuurlijk schoon te bewonderen.

Bij het afsluiten van de inschrijvingen bleef de teller op 2491wandelaars stilstaan. Voor de top vijf  tekenden de Padstappers Geraardsbergen met 222 deelnemers, de organiserende Marktrotters waren goed voor 132 inschrijvingen. Voor de Brigandtrotters uit Ingelmunster , de Egmonts uit Zottegemem de Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw daagden respectievelijk 131, 111 en 72 wandelaars op.

Merkwaardig was ook dat een vijftal clubs Herne aandeden met de bus. Dit was het geval voor de Brigandtrotters uit Ingelmunster, de Wandelende Noordzeeboys uit Knokke-Heist, De Moedige Wandelaars uit Beernem, wandelclub De Zilverdistel uit Dendermonde en  Wanderfrenn Befort uit het Groot-Hertogdom Luxemburg.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief