HERNE – Dekenij krijgt nieuwe bestemming

C21

HERNE – Dekenij krijgt nieuwe bestemming

Editiepajot_dekenij_herne_foto_deschuyffeleer
De zakelijke gebruiksovereenkomst voor onbepaalde duur werd in aanwezigheid van pastoor Kris Meskens ondertekend door enerzijds het voltallig kerkfabriek met voorzitter Honoré Van Ongeval als verhuurder en anderzijds burgemeester Kris Poelaert en het schepencollege als huurder. (Foto's Deschuyffeleer)
 
Editiepajot_dekenij_herne_foto_deschuyffeleer__5_
Editiepajot_dekenij_herne_foto_deschuyffeleer__2_
 

De dekenij in het centrum van Herne krijgt een nieuwe bestemming. Het grotendeels leegstaand gebouw van de kerkfabriek wordt voortaan gehuurd door het gemeentebestuur. Naar alle waarschijnlijkheid biedt het in de toekomst een onderkomen aan de plaatselijke afdeling van de muziekacademie. Men zal er ook terecht kunnen voor de cursussen notenleer en de meer individuele instrumentenlessen.

Sinds de opruststelling van pastoor Roger Defrijn eind vorig jaar en zijn vertrek naar Halle stonden heel wat lokalen van het dekenijgebouw leeg. In 2006 kreeg het gebouw, dat overigens door de provincie Vlaams-Brabant erkend wordt als niet beschermd waardevol gebouw, nog een grondige onderhoudsbeurt. Zo werd de dakconstructie volledig vernieuwd. Niettegenstaande de dekenij dateert uit 1899 heeft het imposante gebouw geenszins ingeboet aan degelijkheid. Samen met de kerk en het ommuurde kerkhof bepaalt het grotendeels mede het beeld van het dorpsgezicht.

De zakelijke gebruiksovereenkomst voor onbepaalde duur werd in aanwezigheid van pastoor Kris Meskens ondertekend door enerzijds het voltallig kerkfabriek met voorzitter Honoré Van Ongeval als verhuurder en anderzijds burgemeester Kris Poelaert en het schepencollege als huurder.

De zakelijke gebruiksovereenkomst voor onbepaalde duur werd ondertekend door enerzijds pastoor Kris Meskens samen met het voltallig kerkfabriek met voorzitter Honoré Van Ongeval als verhuurder en anderzijds burgemeester Kris Poelaert en het schepencollege als huurder.

Voor de terbeschikkingstelling van het gebouw met uitzondering van een paar lokalen die verder worden benut door de administratie van de kerkfabriek engageert de gemeente zich ertoe de onderhoudskosten zoals elektriciteit, water en  verwarming voor haar rekening te nemen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief