HERNE – Marcel Mathieu, gewezen burgemeester van Herfelingen, overleden

C21

HERNE – Marcel Mathieu, gewezen burgemeester van Herfelingen, overleden

Marcel_mathieu_1932_-_2018
HERNE – Marcel Mathieu, gewezen burgemeester van Herfelingen, overleden - © Deschuyffeleer

In het woon- en zorgcentrum Vander Stokken in Pepingen is Marcel Mathieu, de laatste burgemeester van Herfelingen, op 86-jarige leeftijd komen te overlijden. Hij was burgemeester van 1965 tot en met 1976. Dan ging Herfelingen samen met Sint-Pieters-Kapelle mee op in de toenmalige nieuwe fusiegemeente Herne.

Marcel Mathieu, die in 2014 nog de eretitel van gemeenteraadslid mocht ontvangen, was Franstalig van afkomst (Houyet). Door zijn huwelijk indertijd met Andrée Nerinckx, de dochter van de vroegere Herfelingse gemeentesecretaris belandde hij in de gemeentelijke politiek in Herfelingen. Onenigheden tussen de kopstukken van de traditionele Katholieke en Liberale partij, en dit in de aanloop van de gemeenteverziekingen van oktober 1964, maakten dat Marcel Mathieu burgemeester werd. Bij de opmaak van de gewestplannen eind  jaren ’60 stond hij er op dat Herfelingen een groene landbouwgemeente zou blijven zonder bijkomende bouwzones. En dat werd hem niet altijd door iedereen in dank afgenomen.
Bij de jaarlijkse viering van de huwelijksjubilarissen door het gemeentebestuur eind augustus zou het echtpaar Mathieu-Nerinckx nog gevierd worden om zijn diamanten bruiloft.
De uitvaartdienst, gevolgd door de bijzetting in de familiekelder, vindt plaats in de St-Niklaaskerk in Herfelingen op zaterdag 16 juni om 11u30. Er is begroeting in de kerk vanaf 11u.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief