HERNE - Op een kier - Verborgen erfgoed …

C21

HERNE - Op een kier - Verborgen erfgoed …

Erfgoed_-_op_een_kier_-_repro_editiepajot_-
Erfgoed op een kier - Repro Editiepajot

Elke tweede zondag van de maanden april, mei, juni en juli tussen 14 en 18u zetten de vier Hernse kerken* hun deuren open voor bezoekers. Zij worden dan verwelkomd door mensen voor wie het monument of de site een bijzondere betekenis heeft. Met veel enthousiasme staan zij ter beschikking om enige toelichting te geven. Ook zullen op sommige tijdstippen de orgels in de verschillende kerken bespeeld worden door jonge organisten uit de gemeente.

Wandelingen en fietstochten leiden vaak langs interessante gebouwen. Soms zijn ze zelfs beschermd om hun historische, architectonische of landschappelijke waarde. Helaas loopt u er niet zomaar binnen. Het cultuurtoeristisch project “Op een kier - Verborgen erfgoed in Vlaams-Brabant” zet tijdens de zomermaanden die deuren voor u open.

Vanaf 1 april kan via het internet op www.vlaamsbrabant.be/kier informatie ingewonnen worden over alle deelnemende monumenten.  Aan het project is ook een brochure gekoppeld die gratis verkrijgbaar is bij de lokale diensten voor toerisme.

* Herne - Kokejane - Sint-Pieters-kapelle - Herfelingen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 sep 2022

archief