HERNE – Het was eens te meer op de koppen lopen tijdens slotdag van Waanzinnig Weekend

C21

HERNE – Het was eens te meer op de koppen lopen tijdens slotdag van Waanzinnig Weekend

Wawe_beach
HERNE – Het was eens te meer op de koppen lopen tijdens slotdag van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 
Kids
HERNE – Het was eens te meer op de koppen lopen tijdens slotdag van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 
Vedettenparade
HERNE – Het was eens te meer op de koppen lopen tijdens slotdag van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 

In gans het Waanzinnig Weekend-gebeuren, dat dit jaar met zijn 20ste editie aan een tweede lustrum toe was, is het toch wel het WaWE-beachvolley dat als rode draad doorheen de driedaagse festiviteiten het meeste lof verdient. Een hoge pluim dan ook op de hoed van Claudy Cuvelier, de sleutelfiguur van dat WaWE-beachvolley. Met onder meer een hoog Jan Mulder-gehalte in zijn commentaren en een onberispelijke organisatie zorgde hij ook deze keer drie dagen lang zowel figuurlijk als letterlijk voor een felle brok sportief leven in de brouwerij.

Gezelligheid en gemoedelijkheid troef
Claudy Cuvelier: “De omschakeling van een tweedaags tornooi naar een driedaagse was eigenlijk een gewone toepassing van de wet van de vraag en aanbod. Meer en meer moest ik ieder jaar volley-ploegen weigeren. Op het voorstel om meer velden ter beschikking te stellen ben ik nooit ingegaan omdat dit alleen maar meer werk en kommer zou meebrengen ten koste van de gezelligheid en de gemoedelijkheid. Deze editie was overigens goed voor een inschrijving van 38 ploegen opgedeeld in recreanten en gevorderden”.
Door de jaren heen heeft het WaWe-beachvolley zich alvast een sterke reputatie weten aan te meten. “De deelnemers zijn dan ook voor het overgrote deel vaste klanten. Die goede naam hebben we weten op te bouwen omdat bij ons het volleyspel volledig ingekapseld is in een organisatie die er niet alleen is voor de sportievelingen maar dankzij de zomerterras, het kinderdorp en de muzikale optredens ook aantrekkelijk blijkt te zijn voor kinderen, familie, vrienden en kennissen. Verder is ook onze prijstafel niet te versmaden. Voor iedere speler hebben we een T-shirt en een fles wijn veil. De groepswinnaars en de bekroonde fair play-spelers mogen daarenboven ook nog eens aanspraak maken op een fles bubbels en een speciale T-shirt. Voor de fair plays-pelers is die geschonken door de gemeente Herne. Ook de ploeg met het hoogst aantal gescoorde punten krijgt een bijzonder aandenken”, aldus nog de immer enthousiaste organisator.
Ook dit jaar kreeg Claudy de hulp van dochter Ellen. Voor de uitslagen, doorgaans voorzien van Claudy’s sappig en pertinent commentaar, wordt hierbij doorverwezen naar deze Facebookpagina
Optredens
Naast het beachvolley stond  Waanzinnig Weekend op zondag ook, trouw aan zijn traditie, garant voor een flinke portie optredens van talent van eigen bodem. Om de 20ste verjaardag extra in de verf te zetten werd ook het aantal optredens opgetrokken. Zoals nu toch al ettelijke jaren de gewoonte was het zondagnamiddag in de feesttent dan ook voluit zingen en dansen geblazen. Al vanaf kort na de middag volgde de ene artiest de andere op. Het publiek, dat ondanks de felle hitte toch ook nu weer in grote getale was opgedaagd, kreeg zo gratis optredens voorgeschoteld van Iwein, Nicky Jones, De Melando’s, Zanger Bart, Laura Lynn en Yves Segers. En om het rijtje af te sluiten was het Willy Sommers die zingend Pajottenland mee op sleeptouw namen. 
Naast de feesttent was er ook te zien hoe ‘Les Bleus’ het er tegen Kroatië vanaf brachten. Sorry voor de Fransen die dan wel met 4-2 wonnen van de Kroaten, maar veel belangstelling was er niet. Hoe zou dat nu toch komen?
De Schieve Fuif als slotakkoord
De laatste feestavond werd zoals gebruikelijk afgesloten met de traditionele Schieve Fuif, dit jaar met dj Reynders & Mike Adams en The Lawineboys.
Mede door de zonovergoten dagen en de zwoele nachten die Waanzinnig Weekend dit jaar manifest bijzonder gunstig waren evenals door het gevarieerd programmaconcept en door de welwillende steun van een ganse reeks gedreven medewerkers mag het organisatiecomité ook deze keer uitermate tevreden het doek laten vallen over de 20ste editie van zijn Waanzinnig Weekend. Het was een heuse voltreffer over de ganse lijn.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief