HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks

C21

HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks

Dsc07817
HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks - © Deschuyffeleer
 
Dirk_vanderlinden
HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks - © Deschuyffeleer
 
Vanderlinden0001
HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks - © Deschuyffeleer
 

Onlangs werd De Zevende Macht, de zesde en jongste telg in de Vandiesel-familie van auteur en dorpsgenoot Dirk Vanderlinden, in de militiezaal van het Brusselse stadhuis voorgesteld. Het was Els Ampe, Open Vld-schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden, die het boek aan pers en genodigden officieel mocht inleiden. Het boek is thans inmiddels te koop en ook terug te vinden in de lokale bibliotheek Petrus Naghel.

De Zevende Macht
In deze nieuwe Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden is naast het Italiaanse Ferrara vooral Brussel een belangrijke locatie en inspiratiebron voor het gebeuren. Met de Marollen als hoofdkwartier van The Vandiesel Company en met verhalen die tot onder het stadhuis van Brussel indringen voorziet de auteur Brussel van een opvallend, verrassend en bijwijlen bekoorlijk perspectief. Dirk Vanderlinden: “Brussel is erg miskend. Heel wat mensen nemen de stad met een bittere bijklank in de mond, maar dat komt omdat de charme en de schoonheid van de stad hen ontgaan. In mijn thriller laat ik nu de lezer de grootste troeven en geheimen van Brussel ontdekken. Niet enkel de klassieke plekjes, maar ook onbekende parels”.
De achtkoppige Vandiesel Company is een fictie-schaduwteam met een hoog CSI-gehalte dat ingezet wordt voor opdrachten waarbij discretie topprioriteit is en administratieve beslommeringen kunnen gemist worden als de pest. Het team wordt dan ook door verschillende overheden ingehuurd om afzijdig van officiële instanties een oplossing te bieden aan kritieke scenario’s en situaties. Het team bestaat uit typetjes met William Vandiesel als spilfiguur, de Aziatische Mae, de Italiaanse New-Yorker Willy, de stijlvolle Afro-Amerikaan Jack Winters of De Baas, de ex-flik Jacques Vanderstappen als Walker, de Amsterdamse babe Annette Spijker, de Zweed Billy Knutsen en Julie Townsend als typische Engelse mollige lady. Aan allen schonk de auteur een sterk karakter, diverse achtergronden, zin voor avontuur, een flinke dosis lef en inventiviteit en een uitgesproken gevoel voor humor. Dit achttal, overrompeld en verwikkeld in een mix van avontuur, intriges, romantiek, corruptie en komische toestanden, maakt van De Zevende Macht, overigens nog iets meer dan zijn vijf voorgangers in de reeks, een thriller van formaat die de lezer op sleeptouw neemt in een wereld van lust, leugens, fantasie, intriges en gekronkel of kort, in situaties die hij geenszins zelf wil meemaken maar waar hij wel met heel veel spanning als waarnemer kan van genieten.
Wie is de auteur Dirk Vanderlinden?
Dirk Vanderlinden (56) voelt zich een ‘Pajot’ die als kind en jongeling opgroeide in Ternat. Een zieke moeder en de daarbij horende en uitgesproken aanwezigheid van een team zorgverleners maakten dat hij koos voor de studierichting psychologie. Al heel vroeg was Dirk er zich van bewust dat ‘schrijven’ deel uitmaakte van zijn DNA. Als pas afgestudeerde en alsnog gewapend met een ouderwetse typemachine ging hij dan ook aan de slag met ‘De weg naar de wereld ben ik kwijt’, een roman die echter nooit werd uitgegeven. Jaren later werd Dirk regionale verslaggever voor Het Nieuwsblad en was hij de redacteur voor verschillende tijdschriften gespecialiseerd in de luchtvaart.
Omdat er ook bij het toenmalig jonge gezin Vanderlinden brood op de plank diende te komen ging de jonge Dirk indertijd als pas afgestudeerde in op de eerste de beste werkaanbieding. Het werd een puur administratieve job die hij enige tijd later maar al te graag achter zich liet. Eind jaren ’80 kwam hij dan terecht bij Sabena waar hij al heel vlug de ‘Check-in-dienst’ mocht ruilen voor de ‘Ticketing’, waar verkoop, dienstverlening en persoonlijk contact belangrijke componenten waren. Maar toen braken ook de moeilijke Sabena-jaren aan waarbij door stakingen vele reizigers in allerlei vervelende situaties verzeild geraakten. In die woelige tijden werd Dirk overgeheveld naar het ‘Customer Care Team’ waarbij het opbouwen van een stevige klantenrelatie evenals het  opvangen en helpen van passagiers in nood  prioritair gesteld werden. In die context werd hem trouwens opgedragen een project uit te werken waarbij het dienstpersoneel beter en efficiënter kon worden ingezet. Die job met een hoge werkdruk, daarenboven in combinatie met drie opgroeiende tieners, maakte dat Dirk mutatie aanvroeg voor de dienst ‘Gebouwenbeheer’. Een functie die hij  met een achttal collega’s zelfs tot maanden na de faling van Sabena en in samenwerking met de curatoren is  blijven uitoefenen.
Het Groene Kwadrant
Intussen heeft Dirk wel voet aan wal gezet in het Groene Kwadrant in Herfelingen. Ook vandaag nog  doet Dirk aan gebouwenbeheer zij het dan als zelfstandige en onder de vlag van Faceo, een Brussels bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer, onderhoud en exploitatie van gebouwen op maat. Hetgeen hem dan ook, net zoals in het verleden, nog overal ter wereld brengt en meteen ook voorziet van basismateriaal voor zijn flink uit de kluiten gewassen hobby van auteur van thrillerverhalen. “Door het werk op de luchthaven en de vele (dienst)reizen heb ik een enorme multiculturele bagage opgedaan. Die ervaringen zitten verstrengeld in het concept ‘The Vandiesel Company’ en de boeken die ik daarrond schrijf. Ook mijn huidig sociaal leven geeft me inspiratie. Mensen die ik ontmoet en situaties die ik hoor vertellen of zelf meemaak, gebruik ik graag als basis voor wat er zich afspeelt in mijn verhalen”.
In de thrillerreeks van The Vandiesel Company verschenen ook al eerder Geheim van Stolzenfels, De Fiandre Broederschap, De Bonsai Collectie, De Chirusa Hyperlink en Het Charles Mysterie. Allemaal boeiende verhalen waarbij  Parijs Oslo, Firenze, Rome, Granada, Avignon, Milaan, Washington en Moskou het decorpallet delen met Beersel, Dilbeek, Halle, Gaasbeek en ook Herne.
Ook in de Zevende Macht, waarbij Londen, Verona en vooral Brussel in het centrum van de belangstelling staan, weet Dirk de lezer helemaal in te palmen. Hij laat de opwinding zeer geleidelijk oplopen tot de verschillende verhaallijnen elkaar ontmoeten. Het is een schouwspel van spanning waar Dirk Vanderlinden en de Vandiesel Company borg voor staan.
De Zevende Macht - Auteur: Dirk Vanderlinden -  Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts (Gent) - Paperback  - ISBN 9789089318770 - 320 pagina’s - 23 euro.
Dirk Vanderlinden is ook te volgen op deze Facebookpagina
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief