HERNE - Uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Uit de gemeenteraad

Logo_nieuws_uit_gemeenteraad
Repro Editiepajot.
 

Premies voor inbraakbeveiliging 
Als eerste gemeente in het Pajottenland wil het gemeentebestuur van Herne werk maken van inbraakpreventie in woningen. De gemeenteraad keurde in die zin een subsidiereglement goed voor het toekennen van premies aan personen die daartoe technopreventieve maatregelen nemen. Het maximum bedrag bedraagt 150 euro. Met deze eerste maatregel beoogt het gemeentebestuur het veiligheidsgevoel in de gemeente aan te zwengelen.
De premies worden in eerste instantie toegekend voor de beveiliging van particuliere woningen, zelfs deze die zich nog in de plan- of in de ruwbouwfase bevinden. Met de premies wil het gemeentebestuur woningen daadwerkelijk en grondig beveiligen tegen inbraken. Het verplicht voorafgaand advies van een techno-preventief adviseur van de politie dient wel opgevolgd.
Voor de premie komen de installatie van veiligheids- en schrikverlichtingen en de beveiliging van alle buitendeuren en alle andere gevelopeningen in aanmerking. Ook de installatie van elektronische alarmsystemen opent het recht op de premie. Uitsluitend in het geval van totaalbeveiliging van het huis wordt de premie effectief toegekend.
Naast de premie ontvangen de begunstigden ook nog twee rookmelders en/of een CO-meter. De premies voor inbraakbeveiliging passen in een totaalpakket van het gemeentebestuur voor een inbraakveilige gemeente.

Verkeersbordendatabank 
Het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid zet een verkeersbordendatabank op. Hierbij worden alle verkeersborden gevisualiseerd op kaartmateriaal. De databank zal via een webtoepassing dan ook kunnen geraadpleegd worden.
De gemeenteraad besloot dan ook de overeenkomst met de Vlaamse Overheid goed te keuren. Hierdoor wordt de databank dienstig voor het beheer van het verkeersbordenpark van de gemeente en voor de planning van nieuwe signalisatie.

Terreinwagen voor groendienst 
De gemeentelijke groendienst krijgt de beschikking over een bijkomende tweedehandse terreinwagen en een kettingzaag. De kostprijs voor de terreinwagen bedraagt 13 000 euro.

Gemeente neemt beheer jeugdhuis over
De gemeenteraad van Herne zette het licht op groen voor het nieuw gebruiksreglement van het gebouw van het jeugdhuis. Voortaan kunnen alle verenigingen er terecht voor hun vergaderingen. Iedere derde vrijdag van de maand blijft het evenwel ter beschikking van het jeugdhuis voor zijn activiteiten.

Subsidie voor Middenstandsraad   
Ter compensatie van de belasting op het drukwerk ontvangt de Middenstandsraad voor het dienstjaar een gemeentelijke subsidie van 6500 euro. Vorig jaar inde de gemeente in dit verband nagenoeg 5700 euro belastingen. De handelaars die reclame maken kunnen nu aanspraak op een tegemoetkoming uit deze subsidie. De Middenstandsraad dient nu daartoe een reglement op te stellen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief