HERNE - De Bib treedt toe tot het PBS.

C21

HERNE - De Bib treedt toe tot het PBS.

Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer__15_
De Bib Herne treedt toe tot het PBS. Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer__10_
Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer__18_
Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer__17_
 

De plaatselijke openbare bibliotheek (POB) is nu ook daadwerkelijk toegetreden tot het provinciaal bibliotheeksysteem (PBS). Voortaan kunnen de lezers van aan hun pc thuis via Web Opac digitaal niet alleen de catalogus van de bib van Herne opvragen maar ook deze van een rits andere gemeenten in de provincie. Werken kunnen evenwel slechts gereserveerd worden na ten minste één bezoek aan de bib. Het lidmaatschap is wel gratis. Schepen van Cultuur Marie-Louise Devriese was één van de eersten om bij de opstart gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden. In dit netwerk kunnen alle bibliotheekbezoekers met hun eigen gemeentelijke bibliotheekkaart ook in de overige aangesloten bibliotheken terecht.

“Er ging heel wat voorbereidend werk vooraf aan de toetreding”, weet bibliothecaris Nelly Wijns. “Vooreerst was er de noodzakelijke conversie van de catalogus. Ook dienden alle bib-medewerkers een opleiding catalografie te volgen. Ook het dienstenaanbod vergde enige aanpassing.

De POB ging op de huidige locatie van start in 1999, telt nagenoeg 1700 lezers en heeft een aanbod van om en bij de 25 000 werken. “Door de ontwikkeling van het internet is er minder vraag naar informatieve boeken en actuele onderwerpen. Voor klassiek literair werk schoort de bibliotheek nu zelfs beter dan  pakweg tien jaar geleden “ aldus de bibliothecaris.

“Momenteel is er veel belangstelling bij de kinderen tussen 8 en 10 jaar voor werken van en rond Geronimo Stilton en Fantasia. Bij de volwassenen liggen de boeken van Aspe en Deflo goed in de markt wijst de bibliothecaris op de huidige trends in het bibliotheekwezen.

http://bib.vlaamsbrabant.be  

Info : www.herne.be of op  02/ 397 11 70.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief