HERNE - Cultuurprijs 2008 voor Herman Vandormael.

C21

HERNE - Cultuurprijs 2008 voor Herman Vandormael.

Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer_0100
Herman Vandormael, ere-conservator van het kasteel van Gasbeek, auteur van verschillende publicaties en bestuurslid van Het Oude Land van Edingen en Omliggende (Holveo). - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer__82_
 
Prijzen_genomineerden
 
Editiepajot_cultuurprijs_herne_2008__deschuyffeleer__73_
 
Editiepajot_herne_collage_nominaties
 

De cultuurraad van Herne heeft in het sociaal-cultureel centrum onder ruime belangstelling de cultuurprijs voor 2008 toegekend aan Herman Vandormael, ere-conservator van het kasteel van Gasbeek, auteur van verschillende publicaties en bestuurslid van Het Oude Land van Edingen en Omliggende (Holveo). Ook de overige cultuurlaureaten Marc Janquart , Hilda Vansnick en Firmin Temmerman  werden passend in de verf gezet.

Onder de leiding van moderator Denis Deneulin, cultuurfunctionaris in Sint-Pieters-Leeuw en tevens inwoner van de gemeente, mochten Clement Cattie van de koninklijke fanfare Sint-Pieters Herleving, Gustaaf De Marie van ziekenzorg Sint-Niklaas Herfelingen, Richard Vanhamme van de seniorenstuurgroep Landelijke Gilden Pajottenland en Julius Ost van Holveo de verdiensten van hun kandidaten in de kijker zetten.

Marc Janquart werd geprezen voor zijn onuitputtelijke inzet waarmee hij zijn muziekvereniging leidt en begeleidt. Hilda Vansnick werd geroemd voor haar voorbeeldfunctie als voorzitter en haar bezorgdheid naar de toekomst toe. Firmin Temmerman werd als vertegenwoordiger uit het landbouwmidden voorgesteld als een duizendpoot, altijd en overal beschikbaar voor iedereen. En ten slotte prees Julius Ost zijn Holveo-kompaan Herman Vandormael voor zijn onverdroten inzet en zijn begaan zijn met de verrijking van de menselijkheid eerst als leerkracht Nederlands - Geschiedenis en daarna als conservator van het kasteel van Gaasbeek. Op Vandormaels palmares prijken tevens publicaties zoals Vlaanderen, rijke lappendeken - Kasteel van Gaasbeek - Wij zijn de fossemannen, anders niks - Rik Poot en Lamoraal van Egmond. Binnenkort verschijnt overigens van zijn hand een nieuw literair werk waarin met veel fijnvoeligheid getuigenissen van tijdens de oorlog ondergedoken Joodse kinderen zijn opgetekend.

Uit handen van schepen Marie-Louise Devrieze mocht de winnaar een Kartuizerbeeld in ontvangst nemen. Het aandenken is een kunstwerk van de Aalsterse kunstenaar Etienne Bauwens.

Voor het muzikaal intermezzo zorgden Sarah Copriau aan de piano en Dorien Bosmans op de klarinet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief