HERNE – G-topbadmintonspeelster Kiki eindelijk terug van sportief weggeweest

C21

HERNE – G-topbadmintonspeelster Kiki eindelijk terug van sportief weggeweest

1
HERNE – G-topbadmintonspeelster Kiki eindelijk terug van sportief weggeweest - Foto ingezonden.
 
2
HERNE – G-topbadmintonspeelster Kiki eindelijk terug van sportief weggeweest - Foto ingezonden.
 

Na tien maanden 'out' te zijn geweest door een kwetsuur heeft G-topbadmintonspeelster Kiki van badmintonclub Herne duidelijk terug de goede vormcurve te pakken. Op de jongste Denmark Para-Badminton International wist zij alvast niet minder dan drie medailles te bemachtigen. De broodnodige intense voorbereiding op de Para Olympische Spelen van Tokyo in 2020 kan nu dan ook stilaan terug de goede weg opgaan.

Langdurig 'out'
 
Het begin van 2018 liep voor Kiki alias Man Kei To (31) geenszins van een leien dakje. Na de talrijke successen van het jaar voordien onder meer in het Spanish Para-Badminton, het FZ Forza Irish Para-Badminton, het Japan Para-Badminton en het BWF Para-Badminton World Championship wierp plots een kwetsuur medisch roet in het succesverhaal op weg naar Tokyo 2020. Kiki: “Ik was toen heel goed bezig en speelde meer en meer, beter en beter. Maar na het wereldkampioenschap in Zuid-Korea in december 2017 liep mijn lichaam een kwetsuur op. Sindsdien heb ik de trainingen en uiteraard ook de toernooien moeten stopzetten. Gelukkig ben ik nu volledig hersteld”.
 
Haar come back realiseerde Kiki recent op de Denmark Para-Badminton International. En dat deed zij meteen met bravoure. Drie medailles waren haar deel. Brons in vrouwen-dubbel en gemengd-dubbel. En voor de eerste keer in haar carrière mocht zij ook een single finale spelen. In die finale leverde zij dan met 21-16 en 21-13 flink wat weerwerk tegen het eerste reekshoofd en tevens de nummer 2 in Europa.
 
Alles op Tokyo 2020
 
Kiki toonde zich na afloop dan ook bijzonder tevreden over die hoopgevende prestaties: “Ik wil team Belgium, mijn coach, mijn sponsor BEPC, mijn familie en omstaanders bedanken voor de steun. Zonder hen zou ik dit nooit kunnen bereiken hebben. Het zou nu geweldig zijn indien onze sport para-badminton meer in de kijker zou kunnen komen te staan met het oog op Tokyo 2020”.
 
Het wordt dan ook uitkijken of Kiki de eerste sporter aangesloten bij een Hernse club die aan Olympische Spelen mag deelnemen. Het is haar alleszins gegund vanuit haar club en vanuit de Hernse leefgemeenschap.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief