HERNE – De Marktrotters vierden jaarlijks clubfeest in de Egelantier

C21

HERNE – De Marktrotters vierden jaarlijks clubfeest in de Egelantier

Clubfeest_marktrotters_2018__25a_
HERNE – De Marktrotters vierden jaarlijks clubfeest in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 
Clubfeest_marktrotters_2018__4_
HERNE – De Marktrotters vierden jaarlijks clubfeest in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 

Wandelclub De Marktrotters organiseerde haar jaarlijkse clubfeest in de Egelantier met een uitgebreid en bijzonder lekker feestmaal. Mede namens het bestuur dankte voorzitter Willy Jeuris de leden en alle overige medewerkers voor hun onverdroten inzet tijdens het voorbije bijzonder vruchtbaar werkjaar. Secretaris Patrick Janssens dan weer stond in voor het aankondigen van het eens te meer indrukwekkend programma voor het komende jaar.

Nieuwe leden steeds welkom
 
Als opvolger van Jean-Marie Paduart beklemtoonde Willy Jeuris zijn voornemen om als pas verkozen voorzitter de wandelclub zo goed als mogelijk en met de steun en hulp van alle bestuursleden te kunnen leiden en begeleiden doorheen een voortreffelijk en voorspoedig 2019: “Van 2000 tot 2018 is het aantal clubleden gegroeid van 67 tot 203. Als de Marktrotters ergens te lande deelnemen aan een wandeling dan worden ze ook 'gezien’. In 2009 telden de Marktrotters 212 leden. Het topjaar was echter 2015 met 216 leden. 2017 dan weer was een jaar dat afklokte met een – 17 leden, een dalende trend die zich ook begin dit jaar verder aftekende. Een oproep in ons driemaandelijks tijdschrift ’t Trotterke en onze aller mond-aan-mond-reclame deden evenwel het tij keren. Van februari tot nu mochten wij dan ook niet minder dan 28 nieuwe leden noteren om thans terug de kaap van de 200 leden te overschrijden. Is die symbolische kaap van 200 nu belangrijk of niet? Eigenlijk is het maar een getal waarop wij ons alleszins niet moeten blindstaren. Het komt er vooral op aan dat wij goed functioneren en, indien mogelijk, op termijn telkens de uittredende leden die wegens gezondheidsredenen, verhuis of nog andere redenen er niet meer kunnen bijzijn kunnen vervangen door nieuwkomers die zowel ons wandelcontingent van om en bij de 200 leden als ons bestuurscontingent mede op peil kunnen houden”.
 
Opnieuw een indrukwekkend jaarprogramma
 
Op basis van een reeks significatieve beelden was het secretaris Patrick Janssens die het afgelopen wandeljaar op een bijwijlen ludieke manier in beeld bracht. Waar vooral naar werd uitgekeken was de aankondiging van de hoofdingrediënten van het wandeljaar 2019. Zo staat de club volgend jaar alleszins opnieuw borg voor drie eigen organisaties met name de Kriek- en Mattentochten (10 maart), de Urbanustochten (21 juli) en de Eindejaarstochten (15 december). Ook zijn er terug de gratis groepswandelingen voor de leden, vijf busuitstappen aan een gunsttarief, de wandelweekends met één overnachting en het gebruik van de autocar evenals het jaarlijks clubfeest met de viering van de laureaten van het regelmatigheidscriterium.
 
Patrick Janssens geeft toelichting: “Met de Kriek- en Mattentochten (10 maart) trekken de Marktrotters volgend jaar de taalgrens over naar Edingen en dit langs rustige wegen en natuurpaden van het glooiende Pajottenland. De langere afstanden verkennen het park van Edingen. Er is dan een rustpost voorzien in de parochiezaal van Mark en ook in de refter van het Koninklijk Atheneum van Edingen.
Op 21 juli zijn er de Urbanustochten die gewoontegetrouw vertrekken vanuit de zaal Willem-Tell in Tollembeek. Het wordt een tocht met heel veel rust en stilte waarbij het pas opengestelde Markepad een belangrijke rol zal spelen.
Ten slotte onze Eindejaarstocht op zondag 15 december met vertrek vanuit zaal De Linde in Meerbeke. Tijdens deze winterwandeling ontdekken of herontdekken we de beroemde plaats  ‘Onder de linde’ oftewel de aankomstzone van vele legendarische wielerklassiekers met onder meer de Ronde Van Vlaanderen”.
 
Regelmatigingscriterium
 
Ook de prijzen verbonden aan het intern regelmatigheidscriterium voor het voorbije werkjaar werden uitgereikt. Hier bleek al gauw dat de wandelsport evenzeer voor vrouwen als voor mannen openstaat. Zo mochten 38 dappere stappers hun beloning in ontvangst komen nemen. De hoofdprijs bij de mannen ging naar Johnny Van der Schueren. Hij stapte meer dan 2500 km bijeen. Bij de dames was het Nicole Defrère die met meer dan 1000 km de hoofdprijs wegkaapte.
 
De feestavond werd afgesloten met muzikale animatie met een dj. Die zorgde er met nostalgische deuntjes voor dat de beentjes van de wandelaars tot laat in de nacht nu eens anders hun gang konden gaan.
 
Meer info over de wandelclub kan steeds via deze website of via de secretaris op 054/58 70 22 of janssenspat@telenet.be .    
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief