HERNE – Ook Infano-kinderdagverblijf t Zonnetje zette zijn deuren open op Prikkeldag

HERNE – Ook Infano-kinderdagverblijf t Zonnetje zette zijn deuren open op Prikkeldag

Foto_prikkeldag_herne
HERNE – Ook Infano-kinderdagverblijf t Zonnetje zette zijn deuren open op Prikkeldag - Foto ingezonden
 
20190312_160340
HERNE – Ook Infano-kinderdagverblijf t Zonnetje zette zijn deuren open op Prikkeldag - Foto ingezonden
 

Tijdens de Week van de Zorg werd met Prikkeldag in de kinderopvang en in Huizen van het Kind het jonge brein onder de aandacht gebracht. Zo ook in 't Zonnetje, het kinderdagverblijf van Infano in de wijk Groene Boom, waar de activiteiten toegespitst werden op het thema 'Binnenkijken in een kinderbrein, FIJN!'

Met Prikkeldag staat de ontwikkeling van het brein bij baby's en kinderen centraal. In het eerste levensjaar blijken de hersenen zich het snelst te ontwikkelen. In de deelnemende kinderopvangplaatsen worden de ouders, de buurt, de plaatselijke openbare besturen en alle andere belangstellenden die dag dan uitgenodigd te komen ontdekken hoe het brein van baby's, peuters en kinderen kan gestimuleerd worden. Via allerlei activiteiten krijgen de bezoekers er dan de gelegenheid meer inzicht te verwerven hoe baby's, peuters en kinderen uitgedaagd worden door prikkeling en door verwondering, door kleuren en door spelmateriaal.  
 
In de plaatselijke Infano-afdeling 't Zonnetje werd er bij een kopje koffie of thee ook uitgepakt met een mini-tentoonstelling. Daarbij werden activiteiten en foto's getoond die het brein van de kleintjes prikkelen zoals educatieve knutselwerkjes en ervaringsgerichte activiteiten. 
 
“De kinderjaren zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van het brein en de kinderopvang speelt hierin een cruciale rol. We wilden met deze dag aantonen dat de jaren dat de kinderen in een kinderopvang zitten, ook echt invloed hebben op hun latere leven”, aldus kwaliteits- en pedagogisch streekcoördinator Stefanie Beeckman. “De begeleiding is tenslotte bijna elke dag met de kinderen bezig, dus is het logisch dat zij ook bijdragen tot de ontwikkeling van het kind”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019

archief