HERNE – Aquafinwerken in Scheibeekstraat en Leenstraat schakelen een versnelling hoger

C21

HERNE – Aquafinwerken in Scheibeekstraat en Leenstraat schakelen een versnelling hoger

Aquafin_maaart-april_2019
HERNE – Aquafinwerken in Scheibeekstraat en Leenstraat schakelen een versnelling hoger - © Deschuyffeleer
 

Om de hinder tot een minimum te herleiden voorzag het Aquafinproject 'Scheibeekstraat – Leenstraat' de uitvoering van de geplande infrastructuurwerken in vier fases. Terwijl fase 1 aan het kruispunt van de Scheibeekstraat met de Ninoofsesteenweg inmiddels al is afgerond en ook de werken van fase 2 in de Scheibeekstraat tussen de Ninoofsesteenweg en Bloemendaelstraat nu met rasse schreden vorderen, werd thans besloten om de werken in de Leenstraat van de fase 4 gelijktijdig uit te voeren met die van de fase 3 in het gedeelte van de Scheibeekstraat tussen Bloemendael en de Kapellestraat. Eén en ander maakt dat het project in zijn totaliteit een stuk vroeger dan voorzien zal kunnen afgesloten worden. Concreet wordt derhalve dan ook nu voorzien dat de rioleringswerken in de Leenstraat vervroegd vanaf 1 april zullen worden aangevat.

Fase 2 in Scheibeekstraat volledig afgewerkt tegen 23 april
 
In de Scheibeekstraat tussen de Ninoofsesteenweg en de Bloemendaelstraat (fase 2) is de riolering thans bijna afgewerkt en wordt de komende maand overgegaan tot het heraanleggen van de wegenis. Eind deze week nog wordt de riolering met inbegrip van de huisaansluitingen afgewerkt en de onderfundering voor de rijweg aangelegd. Toekomende week worden de rioleringen en de aansluitingen nog gecontroleerd en wordt ook de fundering voor de rijweg aangelegd. Dit houdt meteen in dat het recyclagepark zal gesloten zijn op vrijdag 5 en zaterdag 6 april. Vervolgens wordt op maandag 8 of dinsdag 9 april de onderlaag asfalt aangelegd. Het recyclagepark blijft dan wel op maandag 8 april bereikbaar vanuit de Kapellestraat. Daags na het aanbrengen van de onderlaag asfalt is de Scheibeekstraat terug bereikbaar voor het plaatselijk verkeer langs beide zijden.        
 
Op 18 april worden dan bovenop de asfaltlaag de betonneringswerken uitgevoerd. Dit betekent dat fase 2 gedurende het paasweekend volledig afgesloten zal zijn voor enig verkeer. Het recyclagepark zal bijgevolg dan ook niet toegankelijk op vrijdag 19, zaterdag 20 en maandag 22 april. Dit alles maakt wel dat het gedeelte van de Scheibeekstraat van de fase 2 tussen de Ninoofsesteenweg en de Bloemendaelstraat vanaf 23 april terug geheel zal worden opengesteld. Omstandigheden zoals onder meer niet gepaste weersomstandigheden kunnen de voorziene timing wel enigszins parten spelen doch die eventuele wijzigingen evenals hun impact op de bereikbaarheid van het recyclagepark zullen tijdig aangekondigd worden op de gemeentelijke website.
 
Fase 3 en 4 nu gelijktijdig
 
De voorziene rioleringswerken van de fase 3 in de Scheibeekstraat vanaf de Bloemendaelstraat tot aan de Kapellestraat dan weer worden aangevat op 23 april, terwijl die van de vervroegde fase 4 in de Leenstraat tot aan het huisnummer 5 al zullen aanvangen op 1 april. Eerder was voorzien dat die laatstgenoemde werken pas na het bouwverlof in augustus zouden aangevat worden. Door de nieuw vooropgestelde timing zullen de werken van de fases 3 en 4 nu gelijktijdig kunnen uitgevoerd worden wat meteen een grote tijdswinst oplevert voor de uitvoering van het project in zijn totaliteit.
 
Omleiding voor het doorgaand verkeer 
 
Een omleiding voor doorgaand verkeer wordt ingesteld via de route Kapellestraat – Ninoofsesteenweg – Langestraat – Raseveldstraat en dit in beide richtingen.
 
Bewoners in de buurt van de werven worden door middel van mededelingen van de aannemer op de hoogte gehouden van de toestand.
 
Meer informatie kan bij de schepen voor Openbare Werken lieven.snoeks@herne.be(0476/90.66.79) en/of bij het afdelingshoofd Grondgebiedzaken eveline.dedoncker@herne.be (02/397.11.78).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief