HERNE krijgt er een blauwe toeristische trekpleister bij

C21

HERNE krijgt er een blauwe toeristische trekpleister bij

Broeckhovebos_10_april_2019__13_
HERNE krijgt er een blauwe toeristische trekpleister bij - © Deschuyffeleer
 
Broeckhovebos_10_april_2019__14a_
HERNE krijgt er een blauwe toeristische trekpleister bij - © Deschuyffeleer
 
Broeckhovebos_10_april_2019__24_
HERNE krijgt er een blauwe toeristische trekpleister bij - © Deschuyffeleer
 

Wie dezer dagen de pracht van een mooi hyacintentapijt wil bewonderen hoeft daarom niet per sé naar het Hallerbos in Halle of het Raspaillebos op de grens van Galmaarden met Moerbeke te trekken. Boshyacinten, ook nog wilde hyacinten en blauwe kousjes genoemd, groeien heus niet alleen op plekken waar toeristen zich de jongste dagen verdringen. Ook in Herne valt er nu langzaam maar zeker zo’n opvallend en schitterend spektakel te ontdekken.

Geprangd tussen de Aerebeekvallei en de Ekkelenbergstraat herbergt het Broeckhovebos aan de Kromstraat thans ook al enkele fraaie gedeelten waar de blauwe hyacinten weelderig tieren. Zelfs in de recent ontboste gedeelten, inmiddels weer met jonge bomen aangeplant,  heten de blauwe bloemenjuweeltjes de voorbijgangers van harte welkom.
Als alles zo verder loopt en de blauwe kleinoden geen snoodaards op hun uitbreidingstrajecten ontmoeten kan ook Herne allicht over enkele jaren prat gaan op een uniek mooi blauw voorjaarsbloementapijt. Misschien wordt Herne in die periode zo dan wel tijdelijk het Blauwe Kwadrant in de plaats van het Groene Kwadrant.
Het Broeckhovebos blijkt wel privé-eigendom te zijn en de toegang is dan ook  verboden. Toch kunnen dezer dagen de nu nog fris ogende blauwe bloemen van buiten het bos bewonderd worden vanaf de Kromstraat en de wandelwegen die rond het bos leiden.   

Denk er aan: de natuur is een geschenk aan de mensheid en een habitat voor planten en dieren. Heb respect!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief