HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei

C21

HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei

1_bestuurswissel_2019__8_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__1_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - Overdracht voorzitterschap - Presentatie Peter Bekaert - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__4_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__5_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - Theo Camphyn - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__6_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - Vertegenwoordigers van De Okkernoot, BiJeVa, Zonnestraal en Levenslust - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__8a_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__15_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__15a
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - bestuur 2019-2020 - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__15b_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__17_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__17a_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Collage_2
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - Theo Camphyn met districtsgouverneur Marc Bosmans, assistent-gouverneur Michel Bellemans (zone 5) en de inkomende assistent-gouverneur Lydia Cnapelinckx (zone 8b) - © Deschuyffeleer
 
Bestuurswissel_2019__18_
HERNE - Mike D’Haeseleer is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei - Eddy Peremans - © Deschuyffeleer
 

In opvolging van Theo Camphyn neemt Mike D’haeseleer uit Kester het komend werkjaar de voorzittersfakkel over van Rotaryclub Herne-Markvallei met clubzetel bij Jejowines aan de kerk in Heikruis. Voor de nieuwe voorzitter is het zijn tweede voorzittersmandaat in het 34-jarig bestaan van de club.

Rotaryclub Herne-Markvallei, die deel uitmaakt van het Rotarydistrict 2170, zag het daglicht in 1985. De eerste voorzitter was Marc Battaille. Op de lijst van de meest recente voorgangers komen de namen voor van Thérèse De Dobbeleer (2015), Geert Carlier (2016) en Peter Bekaert (2017). De bestuurswissel vond plaats in het restaurant De Bakermat in Ninove in aanwezigheid van onder meer alle clubleden, districtsgouverneur Marc Bosmans, assistent-gouverneur Michel Bellemans (zone 5) en de inkomende assistent-gouverneur Lydia Cnapelinckx (zone 8b), sponsors en vertegenwoordigers van bevriende clubs.
Bij de bestuurswissel behoort het tot de geplogenheden dat zowel de uittredende als de inkomende voorzitter een overzicht geven van enerzijds de hoofdpunten uit het vorige jaar en anderzijds een tipje van de sluier lichtten over de vaarroute en de voorziene activiteiten die de nieuwe kapitein in petto heeft voor het komende werkjaar.
12.500 euro voor het project Villa Samson
Zo kon Theo Camphyn terugblikken op een leerrijk en productief voorzitterschap met als hoogtepunt de eerste editie van 'Tast en Tunes' met een optreden van Barbara Dex. Onder het motto 'Service above self' waarbij onderlinge vriendschap voorop staat, zetten Rotary in het algemeen en ook de lokale club Herne-Markvallei zich in het bijzonder in voor het welzijn van degenen die het minder goed hebben in onze maatschappij. Met onder meer de organisatie van events doen zij aan fundraising. De verzamelde fondsen schenken zij vervolgens aan diverse goede doelen in de streek en aan internationale projecten waar Rotary borg voor staat.
De opbrengst van 'Tast en Tunes' was zo goed voor 12.500 euro die integraal geschonken werden aan het project Villa Samson. Villa Samson is een bijgebouw van het UZ-Jette waar vooral jonge patiëntjes in het gezelschap van dieren even hun zorgen kunnen vergeten. Enerzijds mag zo hun eigen huisdier langskomen en anderzijds kunnen patiënten er werken aan hun herstel tijdens therapiesessies met de vaste dierenbewoners. Villa Samson functioneert op basis van giften en schenkingen en heeft zo sinds zijn ontstaan in 2017 meer dan zijn strepen verdiend. Theo Camphyn: “Wij zijn maar al te fier dat wij via onze financiële steun ook aan het welbevinden van de vaak zwaar zieke kinderen hebben kunnen bijdragen”.
Naast Villa Samson was er ook de overhandiging van een cadeaucheque aan de gebruikelijke sociale projecten. Dit zijn De Okkernoot, BiJeVa, Zonnestraal en Levenslust. Zij ontvingen elk 1000 euro.
Foundation Jana De Koker
In zijn maidenspeech lichtte de nieuwe voorzitter Mike D’Haeseleer een tipje van de sluier over ‘zijn’ komend Rotary-jaar waarbij hij mag rekenen op de steun van een 8-koppig bestuur. Als jaarthema koos de voorzitter voor ‘Tover een lach op het gezicht van een ziek kind’ en de Foundation Jana De Koker. Die foundation is een nog vrij jong fonds dat zich inzet voor alle patiënten van de kinderziekenhuizen UZ Brussel, UZ Gent, UZ Saint-Luc, OLV Aalst/Asse, ASZ Aalst/Geraardsbergen/Wetteren, AZ Sint-Nikolaas en AZ Sint-Blasius. Via allerlei initiatieven wil de foundation alle kinderen tijdens hun verblijf in die ziekenhuizen een betere levenskwaliteit en een aangenaam leefklimaat aanbieden. En dit zowel voor kortverblijven als voor chronisch en ernstig zieke kinderen.
Een wandel- en een fotozoektocht
Voor zijn fondsenwerving mikt de kersverse voorzitter vooral op het welslagen van een zoektocht die hij samen met de zoektochtclub Ros Beiaard en een resem sponsors in het Ninoofse wil realiseren. De zoektocht is tweeërlei: ze omvat een wandelzoektocht en een fotozoektocht. Onder de benaming 'De helden van Ninove' beslaan beide tochten zo’n 4 km en zijn zij toegankelijk voor iedereen. Het deelnemingsformulier en alle informatie over de zoektochten evenals de toelichting nopens de grootse wijnverkoopactie gekoppeld aan een degustatie op vrijdag 18 oktober bij Chateaux Vini in Dilbeek zijn vervat in een lijvig boekje te verkrijgen in het vertreklokaal hotel-restaurant De Croone, bij de dienst Toerisme Ninove, in de cafétaria GC Hof ten Hemelrijk en Dienst Toerisme in Opwijk, in Café De Zoete Inval in Herfelingen-centrum en bij Cindy De Mul en Stijn De Koker in de Klaverstraat 48 in Aalst. De actie loopt van 29 juni tot 26 november. De prijsuitreiking met tal van waardevolle prijzen vindt plaats op zaterdag 14 december in De Croone. Deelnemen kost 10 euro.
De overdracht werd goed beklonken en het was Eddy Peremans die zorgde voor de muzikale noot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief