HERNE – Kokejane koerst op de Nationale Feestdag voor de Belgische WAOD-titels

C21

HERNE – Kokejane koerst op de Nationale Feestdag voor de Belgische WAOD-titels

Naamloos
HERNE – Kokejane koerst op de Nationale Feestdag voor de Belgische WAOD-titels - © Deschuyffeleer
 
66714976_10216136596821828_7291462551311745024_n
HERNE – Kokejane koerst op de Nationale Feestdag voor de Belgische WAOD-titels - Parcours - © Deschuyffeleer
 

Door toedoen van het Happy Be Cycling Team en Jos Maes steekt de wielermicrobe op zondag 21 juli opnieuw de kop op in Kokejane. Voor de 3de editie van 'Kokejane Koerst' gaan de organisatoren deze keer in zee met de Wielerbond Openbare Diensten (WAOD) als ondersteunende wielerbond. De wedstrijden gelden als Belgische kampioenschappen maar enkel voor de renners van die bond.

Vier wedstrijden
 
De organisatie houdt vier wedstrijden in. Eerst komt de categorie D1/D2 (60 tot 64- en +65-jarigen) aan de beurt. Die deelnemers starten om 12u en krijgen 52 km, gespreid over 6 ronden van 8,6 km, voor de wielen geschoven. Hun ietwat jongere collega's van de categorie C1/C2 (50 tot 54- en 55 tot 59-jarigen) betwisten hun wedstrijd vanaf 13u15 over 60 km (7 ronden). De renners van de categorie B dan rijden hun wedstrijd over 69 km (8 ronden) om 14u45. De categorie A sluit de rij om 16u20. Zij strijden voor de hoogste Belgisch eer over een totaalafstand van 77 km, goed voor 9 ronden wedstrijdplezier. Co-organisator Denis Deneulin maakt zich ook sterk dat voor de eerste keer ook dames mee aan de start zullen verschijnen. Het prijzengeld bedraagt in totaal 966€ en 120 drankbonnetjes.
 
Afdoend selectief parcours
 
Start en aankomst zijn gelegen op de steenweg Asse ter hoogte van carrosserie Maes. Het aanhoudend golvend parcours leidt de renners nu ook iedere keer langs de Groenstraat, de Moerstraat, de Rankhove, de Lindestraat, de Hekstraat en de Waardestraat terug naar de steenweg Asse. “Meer sponsors hebben ons toegelaten onze wielerwedstrijd nog beter te organiseren. Ons doel blijft dubbel. Naast het aanbieden van een fijne, sportieve namiddag op de nationale feestdag willen wij ook een stukje Herne, met name Kokejane, op de grens met het Waalse Henegouwen, even in de kijker te zetten”, promoot Denis Deneulin het gebeuren. Samen met Jos Maes, allicht ook opnieuw deelnemer in de categorie D1, en diens echtgenote Marie-Paule Devos vormt Denis het plaatselijk organisatieteam.
 
Samenwerking WAOD en Cycling Vlaanderen
 
Het is pas vanaf dit wielerseizoen dat WAOD en de officiële wielerbond Cycling Vlaanderen samen werken om de wielersport in Vlaanderen verder enthousiast te promoten. Renners van beide federaties/bonden mogen nu aan elkaars wedstrijden deelnemen als zij vermeld zijn op beide kalenders, wat voor de wedstrijden in Kokejane wel degelijk het geval is. WAOD organiseert wedstrijden voor mannen/vrouwen van 17 jaar (categorie A) tot +65 jaar (categorie D). 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief