HERNE - Weldra erosiepoel aan het kruispunt Patriot

C21

HERNE - Weldra erosiepoel aan het kruispunt Patriot

Erosiepoel_patriot
HERNE - Weldra erosiepoel aan het kruispunt Patriot - © Deschuyffeleer
 
Erosiepoel_1
HERNE - Weldra erosiepoel aan het kruispunt Patriot - © Deschuyffeleer
 

Modder en afstromend water zorgen ook in Herne vaak voor vele problemen ter hoogte van ‘De Patriot’, op het kruispunt van de Geraardsbergsesteenweg met de Edingsesteenweg. Om verdere overlast te voorkomen ontvangt de gemeente een Vlaamse subsidie van 166 000 euro om er een erosiepoel van 900 kubieke meter aan te leggen.

De voorbije jaren werd de zomer voorafgegaan door zware regenval. Hierdoor stroomde op verschillende plaatsen in België de modder van de velden tot in de straten en de huizen, en slibden grachten en rioleringen dicht. Dankzij het erosiebesluit van de Vlaamse Overheid kunnen gemeenten een subsidie ontvangen voor het uitvoeren van een project zoals het aanleggen van aarden dammen, bufferbekkens, buffergrachten,…
Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van Den Heuvel trekt 787 000 euro uit voor 10 erosiebestrijdingsprojecten (Voeren, Herne, Zaventem, Diest, Scherpenheuvel/Zichem, Glabeek, Boutersem, Ninove, Poperinge en Staden) om modderoverlast tegen te gaan. Daarmee worden zowel infrastructuurwerken als de aanstelling van een erosiecoördinator ondersteund. De projecten dragen bij aan een betere bescherming van de gemeenten tegen modderoverlast.
Subsidie voor de gemeente Herne
Acht gemeenten  ontvangen subsidies voor de uitvoering van erosiebestrijdingswerken. Ook de gemeente Herne behoort tot één van de 8 gemeenten die een gesubsidieerd project zal uitvoeren.
Twee andere gemeenten in Vlaams-Brabant ontvangen geld voor de begeleiding door een erosiecoördinator.
Nadere info
schepen van milieu: Lieven Vandenneucker, 0496 85 65 61, lieven.vandenneucker@herne.be en
milieudienst: Anja Mertens, 02 397 11 61, anja.mertens@herne.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief