HERNE - De Gezonghen Mes geeft afspraak in het Terlindenhof

C21

HERNE - De Gezonghen Mes geeft afspraak in het Terlindenhof

Gezonghen_mis_sofie
HERNE - De Gezonghen Mes geeft afspraak in het Terlindenhof - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 6 oktober vanaf 11 u houdt ‘De Gezonghen Mes’ halt bij Sofie, de uitbaatster van Café Terlindenhof gelegen op de grens van Heikruis en Herfelingen. Alle muzikanten en muziekliefhebbers zijn er dan ook van harte welkom voor een flink partijtje volksmuziek ook wel eens jamsessie genoemd.

‘De Gezonghen mes’ is het muzikaal geesteskind van Geert Van Snick dat eertijds het levenslicht zag in café de Kalisj, het toenmalig cultuurcafé in Ninove. Het concept is eenvoudig : een twintig à dertig muzikanten uit de Denderstreek strijken elke eerste zondag van de maand op het uur van de 11-urenmis ergens neer om samen muziek te maken.
“Een jamsessie is een min of meer spontane, onvoorbereide vorm van muzikaal samenspel, meestal in het jazzgenre maar ook in aanverwante popgenres als hardrock, blues en rock evenals Ierse muziek en folk” vertelt Sofie. “Er is geen vaste bezetting. Iedereen kan en mag dan ook meedoen als hij of zij vindt iets van muziek af te weten hetzij als muzikant hetzij als zanger. Muziek is een taal en er wordt niet gelet op hier en daar een muzikaal ‘ongelukje’. En ook komen luisteren is alvast ook een stevige aanrader”.
Na het sluiten van de Kalisj vond ‘De Gezonghen Mes’ enige tijd een vaste stek in café Den Belleman aan de Denderkaai in Ninove. Maar nu toch al geruime tijd werd die vaste locatie opgegeven en wilde het muziekensemble voortaan gaan’ touren’ in Ninove en omstreken. Sindsdien is het unieke muziekensemble de eerste zondag van de maand op het uur van de 11-urenmis telkens terug te vinden op de ene of andere locatie.
Een sessie van ‘De Gezonghen Mes’ loopt doorgaans van 11 tot 14u maar het is zeker niet uitgesloten dat wie dat wil kan doorjammen tot aan het ‘Lof’ en zelfs nog verder in de namiddag. “
Café Terlindenhof (Terlindenstraat,13 1540 Herfelingen) zorgt voor streekbieren en lokale specialiteiten. De toegang is gratis.
Nadere info via deze Facebookpagina   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief