HERNE Sport-Telt voor het goede doel

C21

HERNE Sport-Telt voor het goede doel

Herne_sport_telt_2019
HERNE Sport-Telt voor het goede doel - © Deschuyffeleer
 

Voor het goede doel pakt nu zondag 6 oktober Herne Sport'Telt vanuit het Dominicanessenklooster uit met een brede waaier aan recreatieve activiteiten, in hoofdzaak sportieve. Wie zijn of haar steentje wil bijdragen en daarbij ook nog eens gezond wil bewegen is die dag daar dan ook aan het goede adres. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor 'Grenzeloos reizen' en de Belgische vereniging van de ziekte van Hirschsprung. Herne Sport'Telt is overigens al aan zijn 4de editie toe.

Voor elk wat wils
 
Onder meer met de louter recreatieve Raberberjogging wordt het gebeuren al om 08u op gang getrokken. Tot en met 11u kan er vrij vertrokken worden voor een afstand van 5, 8 of 12 km langs hoofdzakelijk veldwegen. Het parcours van de 12 km komt eveneens voorbij aan twee van de nu al vier landschapskubussen die Herne rijk is. De Rabarberwandeling dan weer over dezelfde afstanden kan afgelegd worden tussen 8u en 16u.
 
“Ook boogschieten verrijkt niet alleen ons programma maar ook onze kassa”, zegt algemeen gangmaker Veerle Van der Steen. “Het wordt boogschieten op de liggende wip en voor slechts 2€ krijg je 10 pijlen ter beschikking. Best leuk om daarbij ook eens iemand uit te dagen en er een kleine wedstrijd van te maken”. Aan dit programmaonderdeel kan van 10u tot 17u deelgenomen worden.
 
Spinning- en yogasessies zijn voorzien vanaf 10u. “Wie het wat harder wil kan zich voor een uurtje zweten inschrijven voor de spinning. Het voordeel van spinning is dat je zelf bepaalt hoeveel energie je kwijt wil. Rustiger aan kan tijdens de yoga-sessies die bij goed weer in open lucht doorgaan. Verder kan er in de namiddag ook aan line dance, drums alive en zumba worden meegedaan”, aldus dus immer bezige bij Veerle.
 
Hapjes en drankjes
  
Bij goed weer wordt er voor de kinderen ook een springkasteel opgesteld. Wie liever niet aan de sportactiviteiten deelneemt maar op een andere manier wil steunen kan zich komen versterken met pannenkoeken en 's middags ook met noedels met kalkoen, curry en groentjes. Er bestaat ook mogelijkheid tot afhalen. De ganse dag door zijn in exclusiviteit ook bieren en gin van eigen bodem van Crystalstick te bekomen.
 
Voor de spinning en de yoga is vooraf en liefst nu uiterlijk vrijdag inschrijven aangewezen op www.hernesporttelt.be waar overigens ook alle nuttige informatie kan ingewonnen worden. De overige activiteiten zijn vrij toegankelijk.
 
Vrije bijdragen
 
Via sponsoring werd inmiddels al om en bij 1120€ ingezameld. Ook dat bedrag zal over de twee goede doelen worden verdeeld”, reikt Veerle nog graag mee in de hoop dat dat bedrag door nog bijkomende sponsoring en door de activiteiten van zondag nog pijlsnel in de hoogte zou schieten. Vrijwillige bijdragen kunnen ook steeds gestort worden op rekening BE28 3631 82435620.
 
Herne Sport’Telt is ook te volgen via deze Facebookpagina 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief