HERNE – Nationaal Karatetornooi Dynamic Cup wordt opnieuw een absolute topper

C21

HERNE – Nationaal Karatetornooi Dynamic Cup wordt opnieuw een absolute topper

Kumite_3a
HERNE – Nationaal Karatetornooi Dynamic Cup wordt opnieuw een absolute topper - © Deschuyffeleer
 

Herne laat zich op zondag 27 oktober terug van zijn sportiefste kant zien met de organisatie van de nationale karatewedstrijd Dynamic Cup. Dat is meteen het grootste tornooi voor de beoefenaars van de traditionele karate onder de auspiciën van de Japanse Karate Associatie (JKA) Shotokan. Een absolute aanrader derhalve niet alleen voor liefhebbers van karate zelf maar ook voor iedere sportliefhebber die belangstelling betoont voor het mee beleven van sport in het algemeen. 

De organisatie is in handen van de lokale club Shotokan Karateclub Herne samen met KC Taisho Lede en KC Hiryu Ninove. Vorig jaar waren er 240 deelnemers en ook nu worden evenveel karateka’s verwacht uit heel België. Ook enkele Nederlandse en Noord-Franse atleten hebben inmiddels gevraagd om te mogen deelnemen.
“The Dynamic Cup is een open competitie waarbij de sporters de gelegenheid krijgen om aan verscheidene kampen deel te nemen in kata (stijloefening) en kumite (gevecht)”, zegt organisatiedraaischijf Luc Desmet.
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen proeven van de wedstrijden in een aangepaste competitie waarbij vooral aandacht gaat naar discipline en sportiviteit. Voor iets oudere karateka’s is dit één van de weinige wedstrijden waarin ze zich ook met elkaar kunnen meten. Afspraak alvast op zondag 27 oktober vanaf 9u30 u in de sporthal Hernekouter.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief