HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten

HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten

1_st_cecilia_spk_2019__ep__2_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - © Johnny Similon
 
Dsc00213__1399_x_792_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - © Johnny Similon
 
St_cecilia_spk_2019__ep__1_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - © Johnny Similon
 
St_cecilia_spk_2019__ep__3_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - © Johnny Similon
 
St_cecilia_spk_2019__ep__4_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - Het kookteam stond onder de leiding van chef David Demeuter van 't Dagelijks Genot (Lembeek) - © Johnny Similon
 
St_cecilia_spk_2019__ep__5_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - De bediening werd verzorgd door de Chiro meisjes Herne - © Johnny Similon
 
St_cecilia_spk_2019__ep__7_
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - Chiro meisjes Herne - © Johnny Similon
 
Z
HERNE - Sint-Pieters-Herleving vierde St-Cecilia en huldigde zijn verdienstelijke muzikanten - © Johnny Similon
 

Naar jaarlijkse gewoonte vierde de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle haar patroonheilige St-Cecilia. Dat gebeurde met een misviering, voorgegaan door pastoor Georges Verhaeghe, ter ere van de patroonheilige in de parochiekerk en met daarin ook een bijzondere attentie voor de overleden leden en ereleden van de fanfare. Na een muzikale stoet naar het gemeenschapscentrum mochten de nagenoeg 180 muzikanten, ereleden en hun partners dan blijgezind aanschuiven aan de feestdis.

Een hechte band  
Voorzitter Mark Janquart ziet het St-Ceciliafeest alvast ook als een blijvende link tussen de fanfare, de ereleden en sympathisanten: “Ons St-Ceciliafeest gaat vele decennia terug in de geschiedenis. Naast de muzikanten mag de fanfare immers gelukkig ook steunen op een grote schare weldoeners en sympathisanten die haar ofwel daadwerkelijk ofwel financieel steunen. Het feest zet dan ook die onlosmakelijke en hechte band tussen de spelende leden en haar ereleden en sympathisanten voluit in de schijnwerpers”. 
De voorzitter had ook een bedenking bij het aandienen van het einde van het feestjaar '100 jaar fanfare' en '10 jaar Muziek Anders': “Het was een boeiend jaar met veel leuke en memorabele momenten waarbij onder meer de vele optredens, de tentoonstelling en de uitgave van het boek' '100 jaar fanfare' evenals de viering van '10 jaar Muziek Anders' beslist in het collectief geheugen van onze fanfare een bijzondere plaats zullen toebedeeld krijgen”.
Verdienstelijke muzikanten
Het feest van St-Cecilia is tevens de gelegenheid om eretekens uit te reiken aan de muzikanten die zich jarenlang ten dienste stelden van de fanfare. Aad Coffernils speelt zo al 10 jaar als trompettist en als bugelspeler de pannen van het dak. Uit zijn - en volgens een paar van zijn collega-muzikanten lelijk, dof gekleurde – koperen bugel tovert hij telkens weer de meest mooie klanken. Ook voor Luc Walravens zit het eerste decennium er op. Als men weet dat Luc ook bekend staat alias Luc Bass is het allicht ook vrij vlug duidelijk welk instrument hij al die jaren al bespeelt.
Voor een dienstenstaat van 15 jaar kwamen de zussen Sanne en Steffi Heremans en Laetitia Coens in aanmerking. Voor Sanne (altsaxofoon) zal St-Pieters-Herleving altijd nog iets meer betekenen dan voor alle andere spelers. Het was immers in de schoot van de fanfare dat zij Michaël Janquart leerde kennen. Een kennismaking die deze zomer werd bezegeld met een huwelijk. Ook voor Steffi (dwarsfluit) had presentator/secretaris Anke Coppens niets anders dan lof over. Naast een op-en-top muzikant is zij ook als creatieve duizendpoot én voor het secretariaat én voor de realisatie van het ledenblad een onontbeerlijke schakel. Leatitia Coens (dwarsfluit) dan weer is zowel als muzikante als in haar bestuursfunctie een dame die getuigt van een tomeloze inzet omgeven met perfecte nauwgezetheid. Het beheer van de partituren mag dan ook een saaie en bijwijlen complexe taak zijn, voor Leatitia stelt dit geen enkel probleem.
Voor Ann Grisez (trompet) dient een sprong gemaakt naar 1984. Zij mocht dan ook het ereteken ontvangen van 35 jaar muzikant. Niet alleen als muzikant behoort Ann tot de pijlers van de muziekvereniging maar in de loop der jaren zorgde zij er ook nog voor dat haar kinderen Dieter en Sana eveneens de muzikale microbe te pakken kregen. En als het nodig is komt ook echtgenoot Koen het team versterken.
Uitzonderlijke steunpilaren
Het einde van het feestjaar was voor Anke Coppens meteen ook de perfecte gelegenheid om twee uitzonderlijke steunpilaren te lauweren met het ereteken voor bijzondere verdienste. Collega-muzikanten, familieleden, ereleden, vrienden en kennissen….. kortom iedereen is het er over eens dat zonder voorzitter Mark Janquart en penningmeester Clement Cattie de fanfare er allicht heel anders zou hebben uitgezien. Beiden werden dan ook geprezen voor het warm hart dat zij hun muziekvereniging toedragen en de ijver waarmee zij beiden, samen met de andere bestuursleden, het reilen en zeilen van Sint-Pieters-Herleving in goede banen leiden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Johnny Similon
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief