HERNE - 470 scholieren lopen er op los

C21

HERNE - 470 scholieren lopen er op los

Editiepajot_scholenloop_herne_foto_deschuyffeleer__0_
Deelnemen is belangrijker dan winnen.... Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_scholenloop_herne_foto_deschuyffeleer__9_
Editiepajot_scholenloop_herne_foto_deschuyffeleer__10_
Editiepajot_scholenloop_herne_foto_deschuyffeleer__11_

De looppiste aan het voetbalveld van de Hernekouter was andermaal de plaats van afspraak voor de traditionele jaarlijkse scholenloop, een co-organisatie tussen de drie schoolgemeenschappen, de gemeente Herne en Atletiekclub Pajottenland. Gedreven door een zonnig lenteweertje was het rennen geblazen voor een podiumplaats ook als was deelnemen belangrijker dan winnen.

Jan Van Diest, verantwoordelijke van AC Pajottenland, had het niet onder de markt om de 470 lopertjes tussen de 6 en 12 jaar en hun talrijk opgekomen supporters in goede banen te leiden. Naargelang de leeftijd had het jong volkje 200, 500 of 800 meter af te haspelen.

De basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei was goed voor een deelname met 226 sportievelingen en ging huiswaarts met 18 podiumplaatsen. De gesubsidieerde vrije basisschool De Bloesem was vertegenwoordigd door 170 jongens en meisjes en ontving 14 medailles en de gemeentelijke basisschool de Regenboog uit Herfelingen tekende present met 70 leerlingen waarvan er 7 een ereplaats mochten bekleden.

De scholenloop was intussen al aan zijn 34ste editie toe.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief