HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma

HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma

Landelijke_gilde_t_rest_2020__1_
HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilde_t_rest_2020__3_
HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma - Honoré Van Ongeval het oudste Gildelid - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilde_t_rest_2020__4_
HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilde_t_rest_2020__5_
HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van het nieuwe jaar hield ook het bestuur van de afdeling Herne van Landelijke Gilde er aan zijn leden uit te nodigen op een ***-diner. Dat gebeurde in T’Rest in het domein Ter Rijst op de grens Herfelingen/Heikruis. Voorzitter Brent Roobaert mocht er een 50-tal genodigden welkom heten.

Landelijke Gilden werd opgericht begin jaren ‘70 naar aanleiding van een herstructurering in de schoot van de Boerenbond. Als katholieke Belgische vereniging voor de agrarische ondernemers en voor de bewoners van het platteland werd die Belgische Boerenbond opgericht in 1890. In het kielzog van die landelijk goed gestructureerde bond ontstonden er talrijke lokale boerengilden waaronder in 1909 ook de afdeling Herne. Mettertijd diende ook die organisatie zich evenwel aan te passen aan de almaar veranderende realiteit op het platteland. In 1971 kwam er dan ook een ontdubbeling van de ledenstructuur in een landelijke beweging en in een beroepsorganisatie. De landelijke beweging groepeerde voortaan de KVLV, de KLJ en de nieuw opgestarte Landelijke Gilden. Vanuit dat historisch gezichtspunt mag gesteld worden dat Landelijke Gilde Herne dit jaar dan ook zijn 112-de verjaardag mag vieren.
Liefhebbers van het platteland
Voorzitter Brent Roobaert: “Als lid van Landelijke Gilden maak je deel uit van een groepering van liefhebbers van het platteland. Allemaal fijne mensen met een voorliefde voor goed eten, fietsen en wandelen, tuinieren evenals voor zorgen voor elkaar en voor het dorp. Een evidentie hierbij is hun gezamenlijke voorliefde voor den (boeren)buiten”.
In het bestuur kan de voorzitter rekenen op de medewerking van Andy Wielant, Ghislain Demel, Michel Borra, Johan Goossens en Jos Derijcke.
In het vrij druk programma in het nieuwe jaar wordt ruimte gemaakt voor onder meer het Gildefeest, snoeilessen in samenwerking met de Landelijke Gilde van Sint-Pieters-Kapelle, een plantenruilbeurs in combinatie met een zonnebloemactie, een BBQ met ochtendwandeling, een zonnebloemwandeling met fotowedstrijd, het organiseren van de Dag van de Landbouw en een organisatie rond het speculoos bakken in de Heetveldemolen in Tollembeek.
Meer informatie over de verschillende organisaties en het lidmaatschap is terug te vinden op http://herne.landelijkegilden.be  en op deze Facebookpagina 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief