HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving schenkt 3755 euro aan kankerpatiënten uit het dorp

C21

HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving schenkt 3755 euro aan kankerpatiënten uit het dorp

1
HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving schenkt 3755 euro aan kankerpatiënten uit het dorp - © Deschuyffeleer
 
3750_euro_voor_kankerpati__nten_afb
HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving schenkt 3755 euro aan kankerpatiënten uit het dorp - © Deschuyffeleer
 

Onder het motto ‘De warmste Kerst’ organiseerde de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving van St-Pieters-Kapelle eind december samen met het koor Gaudicanto in de dorpskerk een kerstconcert ten voordele van de kankerpatiënten in de deelgemeente. Deze organisatie legde de initiatiefnemers beslist geen windeieren. In de aanloop van het jaarlijks eetfestijn van de fanfare mocht voorzitter Marc Janquart meedelen dat het concert een opbrengst heeft opgeleverd van 3755 euro.

In die 3755 euro is ook de 700 euro vervat die de Ferm-leden (KVLV)  tijdens de rommelmarkt sprokkelden met hun actie zelfgemaakt naai en breistukjes.
 “Mensen bij elkaar brengen in de geest van muziek en samenleven en dit ook nog voor een goed oel, daar is het ons om te doen”, geeft de voorzitter nog aan. “Het overwinnen van kanker is niet alleen een fysieke lijdensweg. Onverwachte rekeningen, verlies aan inkomen, hospitalisatie, ... leiden vaak ook tot een financiële kater. Via ons kerstconcert kunnen we dan ook een extraatje toestoppen aan de dorpsgenoten met die problemen”.
Het initiatief vanuit de dorpsfanfare werd ook gedragen door verschillende meewerkende verenigingen en het mooi resultaat is er ook gekomen dankzij een groot aantal sponsors die ofwel geldelijke of logistieke steun boden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief