HERNE - Dorp vanjewelste, een bloemlezing van Maurits van Liedekerke

C21

HERNE - Dorp vanjewelste, een bloemlezing van Maurits van Liedekerke

Dichtbundel_v_liedekerke
HERNE - Dorp vanjewelste, een bloemlezing van Maurits van Liedekerke - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 29 maart om 15u30 nodigt het gemeentebestuur in de feestzaal De Egelentier in de Kerkstraat iedereen uit op de voorstelling van de dichtbundel ‘Dorp vanjewelste’. Daarin bloemleest Maurits van Liedekerke teksten die hij de voorbije jaren de inwoners van Herne en zijn deeldorpen aanbood. Na het welkomstwoord door burgemeester Kris Poelaert stelt musicus Eddy Peremans het boek voor. Sterre Buckinx tekent voor de voordracht en de doedelzakspelers Luc Ooghe en Remco Debremaeker verzorgen de muzikale noot. De voorstelling wordt afgestloten met een napraatreceptie.

Dorp vanjewelste
Soms op vraag, doorgaans uit eigen beweging, schrijft Maurits van Liedekerke gedichten over en voor de gemeente Herne. Uit zijn sinds 2009 aangeleverde teksten stelde de auteur de bloemlezing ‘Dorp vanjewelste’ samen. Tal van gedichten verwijzen naar bijzondere gebeurtenissen zoals de viering van 800 jaar Herne, de inhuldiging van de bibliotheek Petrus Naghel, de onthulling van het champetterstandbeeld in Sint-Pieters-Kapelle en de zonnewijzer op de rotonde in Kokejane evenals  meer recent het dodelijk treffen aan de Patriot in 1944. Maurits van Liedekerke is daarenboven al sinds 2008 de gangmaker van de jaarlijkse Gedichtendag.
‘Dorp vanjewelste’ telt 64 pagina’s en verschijnt in een eerste  oplage van 200 stuks. De beeldillustraties zijn van de fotografen Alana Van Volsem, Chris Noerens, Barbara Vos, David Poket en Stijn Heyvaert. De uitgever is De Draak. De dichtbundel zal te koop aangeboden worden aan het loket van het gemeentehuis en in de bibliotheek Petrus Naghel.
De inkom is gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief