HERNE - 13 nieuwe donoren

C21

HERNE - 13 nieuwe donoren

Editiepajot_bloedgeven_herne_mei_2009__foto_deschuyffeleer__1_
Leden van de gemeenteraad en de adviesraden tekenden op de laatste bloedinzameling massaal present. Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_bloedgeven_herne_mei_2009__foto_deschuyffeleer__7_
Editiepajot_bloedgeven_herne_mei_2009__foto_deschuyffeleer__9_
Editiepajot_bloedgeven_herne_mei_2009__foto_deschuyffeleer__2_
Roger Stroobant, Etienne Van Schandevijl en Michel Martens ... goed voor 350 bloedgiften. Foto Deschuyffeleer.
 

Eén van de belangrijkste activiteiten van het Rode Kruis bestaat in het inzamelen van bloed. Ook het gemeentebestuur van Herne blijkt hiervan terdege overtuigd. Ter ondersteuning van het goede doel en om de lokale bloedgevers een hart onder de riem te steken tekenden de leden van de gemeenteraad en de adviesraden op de laatste bloedinzameling massaal present.  Op de jongste bloedinzameling boden zich dan ook 131 bloedgevers aan waaronder 13 nieuwe donoren.

“Met deze cijfers zijn wij uiteraard heel gelukkig”, aldus Etienne Van Schandevijl - voorzitter Vrijwillige Bloedgevers afdeling Herne. “Zuidwest-Pajottenland heeft zich in de loop der jaren ontpopt als een gebied rijk aan bloedgevers. Ook onze afdeling is al meer dan 50 jaar in de weer om telkens de bevolking te sensibiliseren om haar steentje bij te dragen. Tot nog toe -  alhoewel het er niet makkelijker op wordt om jonge mensen te bewegen om donor te worden - gaat het onze afdeling voor de wind. Jaarlijks zijn wij met onze 250 leden  goed voor een 450 giften”.

Een speciale “dank u wel ” kreeg Roger Stroobant uit Galmaarden voor zijn 150ste gift. Hij werd bloedgever in 1968. Zijn vader, Adhemar Stroobant, was immers één van de stichters van de Bloedgevers Herne. Zijn palmares van 41 jaar bloedgeven werd slechts onderbroken wegens een operatie en zijn legerdienst.

Op vrijdag 19 juni om 19u worden de tafels van het Rode Kruis klaargezet in het Bavocentrum in Herfelingen. Emile Timmermans, voorzitter van de Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis, en zijn team maken zich dan op voor hun tweede bloedinzameling van het jaar. Ook voor hen is de slogan “bloed geven doet leven” geen dode letter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief