HERNE - Stoffen maskers eerstdaags in ieders brievenbus

C21

HERNE - Stoffen maskers eerstdaags in ieders brievenbus

Img_2152_1
HERNE - Stoffen maskers eerstdaags in ieders brievenbus - © Deschuyffeleer
 
1
HERNE - Stoffen maskers eerstdaags in ieders brievenbus - © Deschuyffeleer
 
Img_21441
HERNE - Stoffen maskers eerstdaags in ieders brievenbus - © Deschuyffeleer
 

De gemeenten Herne, Bever, Pepingen en Lennik hebben de financiën en de krachten gebundeld om samen meer dan 20.000 was- en herbruikbare stoffen mondmaskers aan te kopen. Die bestelling is woensdagavond in de oude brandweerkazerne in Lennik aangekomen. De deelnemende gemeenten zorgen nu voor het ophalen en het verder verdelen onder de bevolking.

Samen er blijven voor gaan
Burgemeester Kris Poelaert: “Nu de crisismaatregelen geleidelijk versoepelen komen we in een fase terecht waarbij ieder van ons terug langzaam maar zeker kan schakelen naar een zo goed als mogelijk ‘normaal’ leven. Dit terugschroeven van de drastische coronamaatregelen staat of valt evenwel bij het verantwoord aannemen van een veilig en verstandig gedrag.  De strijd die zorgverstrekkers al wekenlang leveren moeten we respecteren. Ook in ons lokaal bestuur zetten we ons elke dag opnieuw in om onze dienstverlening te verzekeren en onze inwoners zo goed als mogelijk te helpen. Ook handgeklap is goed als signaal van waardering maar nu moeten we het ook echt gaan bewijzen dat we allen samen bereid zijn om er voor te gaan ook al moeten we daar wat comfort voor inleveren”.
Voor de gezamenlijke al aankoop van de stoffen maskers trokken de initiatiefnemers bewust de kaart van ‘koop lokaal en steun onze economie’. Geen Aziatische toestanden derhalve maar een leverancier van bij ons. Conteyor is een bedrijf uit Merelbeke dat geniet van Europese faam.
Ook in Herne worden de maskers de komende dagen verdeeld onder de bevolking. Hierbij rekent het gemeentebestuur terug op de medewerking van zijn eigen gemeenteraadsleden als van de helpende handen die zich via #WarmHerne beschikbaar stelden om dit logistiek huzarenstukje zo snel als mogelijk geklaard te krijgen. Er wordt van uitgegaan dat in de gegeven omstandigheden ten laatste op zondagavond de pakketjes in alle brievenbussen zullen beland zijn.
Maskers zonder filter ook perfect doeltreffend
Een mondmasker belet de verspreiding van eventuele besmette vochtpartikels. Ook voorwerpen in de omgeving raken zo minder besmet. Een mondmasker is pas doeltreffend als het juist wordt gebruikt en gedragen. De individuele verpakking bevat niet allen het mondmasker maar ook de nodige gebruiksinstructies. Wie de juiste drachtinstructies goed opvolgt mag er dan ook van uitgaan dat hij zijn medeburgers van dienst is. Het aangeboden masker is ook wasbaar. Dat kan zowel in de wasmachine als met de hand.  Ook hierbij zijn bepaalde regels van toepassing die scrupuleus dienen opgevolgd te worden.
Ook is de gemeente Herne al in het bezit van een aanzienlijk aantal filterdoeken. Dit filtermateriaal kan naar maat en grootte geknipt worden en ook op zijn beurt gewassen worden.  Omdat de aanlevering vanuit de overheid van de beloofde filters slechts mondjesmaat gebeurt kan niet ieder Hernenaar op dit moment voorzien worden van dit filtermateriaal. Het bestuur wijst er evenwel op dat het masker zonder filter ook al beslist doeltreffend is. Van zodra het ontbrekend filtermateriaal beschikbaar is zullen ook de  inwoners die er nu in eerste instantie geen ontvangen ervan voorzien worden.
Infomagazine - Speciale Corona-editie
Burgemeester Kris Poelaert: “Van de gelegenheid maken wij ook gebruik om er ons ‘Infomagazine - Speciale Corona-editie’ aan toe te voegen. De coronamaatregelen hebben een grote impact op veel mensen en doen een nooit geziene golf van solidariteit opborrelen. Onze klassieke ‘Herne in de Kijker’ hebben we wel eventjes uitgesteld, maar een kleinere corona-editie zagen we tussen al die drukte toch nog wel zitten. Het is een editie die oproept tot vol te houden. Lees fiets of wandel, doe iets waarvan je achteraf blij bent dat je het gedaan hebt maar respecteer bovenal de regels. Want alleen zo  en allen samen krijgen we het virus klein. Blijf dus thuis als je ziek bent, was vaak je handen met water en zeep, hou minstens 1,5 meter afstand, beperk je fysieke sociale contacten en ten slotte draag een mondmasker waar het niet alleen alleszins al moet zoals op het openbaar vervoer maar ook op openbare plaatsen waar het gevaar op besmetting dreigt"
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 06 jul 2021

archief