PAJOTTENLAND - Zuivelbedrijf Olympia nv trekt kapitaal op naar 13 miljoen euro

C21

PAJOTTENLAND - Zuivelbedrijf Olympia nv trekt kapitaal op naar 13 miljoen euro

Kapitaalsverhoging_omympia_1
PAJOTTENLAND - Zuivelbedrijf Olympia nv trekt kapitaal op naar 13 miljoen euro - © Deschuyffeleer
 

Via diverse mediakanalen werd bekendgemaakt dat het Herfelings zuivelbedrijf Olympia van Luc en Marc Van Impe zijn kapitaal heeft opgetrokken van 7 miljoen euro naar 13 miljoen euro.

Opvallend is dat 5,5 miljoen van die kapitaalverhoging werd onderschreven door Robert Huygh. Die stapte in 2018 in het kapitaal van Olympia en verwierf toen 32 %. Met de huidige operatie moet die verhouding naar de helft zijn gestegen. Robert Huygh is de mede-oprichter van de bakkerijgroep Diversi Foods die diepvries bake off producten levert. Via een aantal tussenstappen is Diversi Foods nu in handen van de groep Dr. Oekter. Olympia is één van de laatste familiale spelers in de Belgische zuivelindustrie.

Afgevaardigd bestuurder van Olympia Luc Van Impe: “Het is de bedoeling verder te kunnen investeren in de toekomst en te kunnen inspelen op de steeds wijzigende vragen in de markt. De zeer goede samenwerking tussen de families Van Impe en Huygh opent verder perspectieven naar de toekomst toe “.
Olympia is ontstaan in 1946, toen nog onder de naam “Zuivelfabriek van Herfelingen”. De vader van Kamiel Van Impe kocht de boterfabriek Saica. In 1991 bouwde Kamiel Van Impe samen met zijn zonen Luc en Marc een compleet nieuwe fabriek die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room. Na een verwoestende brand in 2012 in de dessertafdeling werd een compleet nieuwe versafdeling opgericht en werd er geïnvesteerd in een productielijn voor bag in box en bag in container. In 2018 fusioneert Olympia met het zuivelbedrijf Vitalac. Onder meer het merk Chocovit, na Cécémel de tweede chocodrank op de Belgische markt, komt dan bij de groep.
Olympia haalt bij 169 landbouwers ongeveer 67 miljoen liter melk op en verwerkt die tot onder meer melk in glazen- en PE flessen, geevaporeerde melk, verse en langhoudbare room, boter, desserten en ijsbereidingen. Naast het merk Olympia worden in Herfelingen ook private labels geproduceerd en dat volgens de lastenboeken van industriële afnemers zoals Danone, Milcobel of Lactalis. Het bedrijf staat voor een omzet van om en bij 80 miljoen euro. Olympia stelt zo’n kleine 200 mensen te werk, velen wonen en leven in het Pajottenland.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 06 jul 2021

archief