HERNE - Fietsen zoals het hoort

C21

HERNE - Fietsen zoals het hoort

Editiepajot_fietsweek_de_regenboog_herne_deschuyffeleer__4_
De juffen Wendy, Els en Sylvia en hun 40-koppig peloton. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_fietsweek_de_regenboog_herne_deschuyffeleer__2_
Editiepajot_fietsweek_de_regenboog_herne_deschuyffeleer__8_
Editiepajot_fietsweek_de_regenboog_herne_deschuyffeleer__1_
 

Voor de gemeentelijke basisschool De Regenboog van Herfelingen staat de komende week heel speciaal in het teken van de fiets. Hun “Fietsweek” werd dan ook ingezet met een rondrit langs de met zon overgoten weiden en velden. Aan het in toom houden van de 40 enthousiaste bikers uit de 2de en 3de graad hadden de begeleidende juffen, Wendy, Els en Sylvia dan ook een vette kluif. Nadat eens te meer de belangrijkste verkeersregels werden herhaald was het peloton klaar voor een tocht van nagenoeg 10 km.

“Met onze deelname aan de Fietsweek, een organisatie van de Stichting Vlaamse Schoolsport, om jongeren op een verantwoorde manier aan te zetten tot meer bewegen, willen wij daarenboven onze kinderen duidelijk maken dat fietsen op de openbare weg meer betekent dat her en der wat lukraak peddelen en leute maken. Ten eerste willen wij de aandacht vestigen op het verkeersreglement in het algemeen en meer in het bijzonder op de specifieke regels en voorschriften voor fietsgebruikers. Het is niet altijd makkelijk om jonge kinderen bewust te maken van wat wel en wat niet mag als zij dagelijks onverantwoorde fietsers het verkeersreglement en de veiligheidsvoorschriften aan hun laars zien lappen. Ook benadrukken wij het belang van het in orde zijn van de fiets en van de uitrusting. Hier krijgt de aandacht voor het gebruik van de fietshelm een heel duidelijke plaats. Met onze fietsweek willen we ook laten voelen dat fietsen een leuke en sportieve aangelegenheid kan zijn en dat koning auto beslist van tijd tot tijd op stal mag blijven”, aldus directrice Reni Thienpondt.

Ook de jongste schoolgangers werden bij de actie betrokken. Op de speelplaats mochten zij naar hartelust rondtoeren in een verkeerspark. 

De Vlaamse fietsweekactie loopt nog tot 31 mei.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief