HERNE - Brandweeroefening aan St-Felixrusthuis

C21

HERNE - Brandweeroefening aan St-Felixrusthuis

Editiepajot_brandweeroefening_st_felix_deschuyffeleer__9_
Brandweeroefening met de hulp van Korporaal D'Hooghe, API-er David Nisolle, Commandant Leriche en directeur Marc Van Nieuwenhove. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_brandweeroefening_st_felix_deschuyffeleer__7_
 
Editiepajot_brandweeroefening_st_felix_deschuyffeleer__11_
 

Veel animo door de brandweer maandagavond aan het rusthuis St-Felix in het dorpscentrum van Herne. Allicht dachten vele buurtbewoners dat er iets heel ergs moest gebeurd zijn. Gelukkig ging het evenwel maar om een brandweeroefening.

Commandant  Didier Leriche van het brandweerkorps Edingen : “Iedere tweede maandag van de maand houden de drie ploegen van ons brandweerkorps een soortgelijke oefening. Vandaag behelst het een evacuatie-scenario uitgekiend door korporaal D’Hooghe. We oefenen op een brand op de bovenverdieping van het rusthuis waarbij ook een gewonde rusthuisbewoner in paniek uit het raam klauterde en op het dak terecht kwam Hij moet met de ladderwagen worden bevrijd.” En de brandweercommandant vervolgt : “Zulke oefeningen scheppen de mogelijkheid voor de korpsleden om de theorie te linken aan de praktijk zonder enig risico en enig gevaar. In dit geval wordt ook nagegaan dat de installaties en de watertoevoer correct functioneren en afdoend zijn . Tevens werd de toegankelijkheid van het hoofdgebouw en de bijgebouwen onder de loep genomen.”

Ook de toegangen tot de waterbevoorrading waren het voorwerp van de nodige verificaties. “Uit deze oefening is gebleken dat niet alles in orde was met het waterdebiet en de druk. Voor een betrekkelijke brand hebben wij heel makkelijk 100m³ water nodig. Wij hebben alleszins een beperkte waterreserve mee die ons moet toelaten in afwachting van de aankoppeling hetzij op het openbaar net hetzij op de specifieke leiding voor bluswater, de brand beginnen te bestrijden”, aldus nog de commandant.

Voor het blussen werden de lansen overigens niet op het gebouw gericht maar wel naar het achterliggend weiland om zodoende geen schade te berokken en de bewoners niet onnodig de stuipen op het lijf te jagen.

De oefening werd ook bijgewoond door David Nisolle van het API (Appui psychologique aux intervenants), Psycho-sociaal begeleider voor de hulpdiensten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief