HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar

C21

HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar

A
januari 2020 - © Deschuyffeleer
 
B
januari 2020 - © Deschuyffeleer
 
1
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Fot Yvette Duquene
 
2
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Foto Yvette Duquene
 
4
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Foto - © Uw Fanfare
 
5
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Kerk Kokejane - © Deschuyffeleer
 
5a
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Kerk Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
7
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Kerk Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
8
HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar - Kerk Herne - © Deschuyffeleer
 

De eerste zondag van 2020 borrelde Herne op van bedrijvigheid. De tweejaarlijkse receptie in openlucht in het centrum aangeboden door het gemeentebestuur bewoog toen immers honderden Hernenaren samen het glas te heffen op een voorspoedig en gelukkig Nieuw Jaar. Ook de eerdere kerstavond zag zich toen bezegeld met een ruime belangstelling die zowel de middernachtmis als het neerleggen van ‘het Kindje’ in de kribbe met zich meebrachten.

Dit jaar viel er op diezelfde eerste zondag nergens enige drukte te bespeuren. De kerken, de pleinen, de horeca, …. alles lag er stil en troosteloos bij alsof de knop ‘pauze’ was ingedrukt. Zelfs de weergoden toonden zich met een miezerig wolkendek solidair en sloten zich zo aan bij het algemeen onbehagen onder de inwoners over de aanslepende coronacrisis.

Deze keer dan ook geen eerstewerkdagparty’s. Feestvierders dienen hun dansluchtige beentjes en uitbundige shakebewegingen dan ook allicht nog een ruime tijd in toom te houden. En ook de traditionele proeverij van heerlijk geurende boesjteringen in café De Zoete Inval aan de kerk van Herfelingen ter gelegenheid van Verloren Maandag ziet zich thans door toedoen van COVID-19 gedwarsboomd.    

Toch viel er ook enig positief nieuws te noteren: zaterdag 2 januari werd geen enkele inwoner van Herne positief getest op COVID-19. Voor de voorbije maand was dat evenwel niet het geval. Met een aangroei van 35 klokt het algemeen aantal positieve tests nu af op 278.

Voor iedereen hoop op terug normale tijden en een goede gezondheid, verstoken van het coronagevaar, zijn dan ook de algemeen uitgesproken wensdromen onder de inwoners. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief