HERNE – Horeca mag ook nu weer rekenen op gemeentelijke raad en daad

C21

HERNE – Horeca mag ook nu weer rekenen op gemeentelijke raad en daad

Raad_en_daad_van_gemeente
HERNE – Horeca mag ook nu weer rekenen op gemeentelijke raad en daad - © Deschuyffeleer
 

Vanaf 8 mei mogen de terrassen van horeca en feest- en receptiezalen opnieuw open. Maar dat wel gepaard met enkele voorwaarden. Zo moeten de tafels geplaatst worden dat een afstand van 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen wordt gegarandeerd. De extra steunmaatregelen blijven wel gelden voor de hele sector. De avondklok dan weer maakt plaats voor een samenscholingsverbod. De gemeente Herne heeft in die zin al haar horecazaken aangeschreven en hen verzocht de richtlijnen uit het Buitenprotocol Horeca opgesteld door de overheid scrupuleus na te leven. In dezelfde context biedt de gemeente nu ook terug haar diensten aan om de horecasector te steunen met raad en daad.

Terrassen

“Hierbij gaat de aandacht vooral naar het gratis ter beschikking stellen van terrasruimtes op het openbaar domein en het aanleveren via de gemeentelijke uitleendienst van onder meer stoelen en tafels om die terrassen te kunnen uitbaten”, zegt schepen Lieven Snoeks.  

Ook nu springt het gemeentebestuur daadwerkelijk zijn horecasector opnieuw bij. Zo is het thans mogelijk het openbaar domein aan de horecazaken gratis te benutten voor de opbouw van een terras. Vanuit de gemeente werd ook telefonisch met iedere zaak contact opgenomen met de vraag of logistieke steun nodig is.  Er werden dan ook op diverse plaatsen tafels, stoelen en tenten geleverd. En ook werd steun aangeboden bij de opmaak van de nodige vergunningen.

Een resem steunmaatregelen

De coronacrisis en de daaruit voortvloeiende sluitingen hebben de plaatselijke handels- en horecazaken zwaar getroffen. Naast het nemen van ondersteunende maatregelen zoals een tijdelijke website, vloerstickers voor alle handelaars en een Facebook-campagne ter ondersteuning van zijn handelaars gaf het gemeentebestuur ook al maanden geleden een belangrijke impuls aan de heropleving van de lokale economie door onder meer het schenken van een waardebon van 15 euro per Herns gezin en het uitschrijven van wedstrijden waaraan ook voor 6.000 euro aan cheques verbonden waren. Dit alles samen was goed voor zo’n 50.000 euro die bij de Hernse handelaars kon besteed worden.

Ingevolge de impact van de coronamaatregelen sprak de gemeenteraad zich in het verleden ook al  positief uit voor het verlenen van een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van retributies ten gunste van de marktkramers en de handelaars die het openbaar terrein tijdelijk of permanent innemen.

Eventuele nadere informatie kan ingewonnen worden bij schepen van middenstand Lieven Snoeks via lieven.snoeks@herne.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief