HERNE – Blokspot in het Bavocentrum terug open voor 18 studenten

C21

HERNE – Blokspot in het Bavocentrum terug open voor 18 studenten

Blokspot_mei_juni_2021
HERNE – Blokspot in het Bavocentrum terug open voor 18 studenten - © Deschuyffeleer
 

Vanaf dinsdag 25 mei tot en met donderdag 24 juni kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne terug terecht in het Bavocentrum in Herfelingen om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Voor het project ‘blokspot’ zal de Bavozaal in gereedheid gebracht worden om er maximaal 18 studenten te kunnen van dienst zijn. De locatie wordt opgedeeld overeenkomstig de coronaregels en is toegankelijk iedere werkdag van 8 tot 20 u. Inschrijven is verplicht.

Specifieke richtlijnen

Eind vorig jaar kreeg het gemeentebestuur als organisator van de blokspot opnieuw groen licht vanwege de Vlaamse overheid. Dan stuurden de ministers Dalle, Weyts en Somers immers een omzendbrief uit naar de lokale besturen. Daarin werden richtlijnen uiteengezet voor het organiseren van stille studieplekken voor studenten en dit voor partners buiten het onderwijsveld zelf. De bijzonderste richtlijnen betreffen de dagelijks te handtekenen inschrijflijst, de desinfectiezuil, de opgelegde staprichting, het studeren aan een vast tafelnummer met mondmasker en het verbod op drankvoorzieningen. Parking en tuin mogen wel gebruikt worden voor een pauze evenwel met inachtneming van de afstandsregels.

Door de coronaregelgeving dient sowieso ook rekening gehouden te worden met een beperking van het aantal toegelaten studenten. Per aanwezige moet er immers een oppervlakte ter beschikking gesteld worden van 10 m². Een strikte regelgeving geldt ook voor het doen en laten van de aanwezige studenten. Het is dan ook daarom dat voor de blokspot gekozen werd voor het ruime Bavocentrum en dit in vervanging van het Dominicanessenklooster.

Hieronder linken naar pagina’s op de gemeentelijke website alsook de inschrijvingslink:

https://www.herne.be/vrije-tijd/jeugd/blokspot-stille-ruimte-examens

https://www.herne.be/inschrijven-blokspot

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief