HERNE - De Duvelkes opnieuw kampioen

C21

HERNE - De Duvelkes opnieuw kampioen

Editiepajot_sportprijzen_herne_2009_foto_francisca_dekens__17_
De Duvelkes - Sportploeg van het jaar - naar 1ste provinciale afdeling - Foto Deschuyffeleer.
 

Zaalvoetbalclub De Duvelkes speelt volgend seizoen in de eerste provinciale afdeling van Vlaams-Brabant. De club, overigens dit jaar nog uitgeroepen tot Hernse sportploeg van het jaar, dankt de promotie aan haar afgetekende kampioenenoverwinning in de tweede provinciale reeks A tijdens het afgelopen seizoen. Het is overigens de derde keer op rij dat de club een stapje hoger mag zetten.

Voorzitter-speler David Heymans is dan ook een bijzonder gelukkig man : “Alles begon in 2000 met een paar vrienden die graag in zaal voetbalden. Na enkele jaren in de lokale vriendschappelijke competities van Pollare en zelfs van Edingen uitgekomen te hebben, sloot de club drie jaar terug aan bij de Vlaamse Zaalvoetbalcompetitie. Succes bleef niet uit. De Duvelkes mochten drie seizoenen na elkaar promotie maken, waarvan twee na het behalen van de kampioenstitel.”

Dit seizoen stond er overigens geen maat op de Duvelkes in hun reeks. Met 6 punten voorsprong op Wittekes Rode en Inteam Ternat werd de kampioenenschalp dan ook binnengerijfd. Komend seizoen wacht de club een nieuwe uitdaging in de hoogste provinciale reeks met streekderby’s tegen Jev Lennik en Jos Schepdaal. Toch blikt de voorzitter het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet. “Onze vriendenclub is inmiddels uitgegroeid tot een homogeen zestienkoppig team. Een plaats aan de top van de rangschikking wordt dan ook opnieuw ons streefdoel.”

Vanaf september haspelen de Duvelkes hun thuiswedstrijden af in de sporthal De Hernekouter telkenmale op vrijdagavond om 22u. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief