HERNE – Oranje restafvalzakken zijn na 28 juni niet meer toegelaten

C21

HERNE – Oranje restafvalzakken zijn na 28 juni niet meer toegelaten

Eibnde_oranje_zakken
HERNE – Oranje restafvalzakken zijn na 28 juni niet meer toegelaten - © Deschuyffeleer
 

Al sinds Nieuwjaar werden ook in Herne belangrijke wijzigingen doorgevoerd bij de afvalinzamelingen. Vanaf dan gebeuren alle ophalingen op éénzelfde dag: de maandag. Sindsdien is er zo dan ook een ZWARTE zak voor het restafval, een LICHTGROENE zak wordt de nieuwe gft-zak terwijl het pmd zijn BLAUWE zak behoudt. Het bestaan van de vroegere ORANJE restafvalzak loopt NU op zijn laatste benen. Na 28 juni is hij niet meer toegelaten.

De beste manier om met afval om te gaan bestaat erin afval te vermijden. Dat is goedkoop en milieuvriendelijk en het is tevens het enig middel om de afvalberg daadwerkelijk te zien verkleinen. Zo zijn de rest- als de gft-zak voortaan vervaardigd uit voor 80% gerecycleerd plastic.

De prijs van de nieuwe zwarte zakken is dezelfde in alle Intradura-gemeenten. Naargelang de inhoud kost hij  2 €, 1 € of 0,5€. In elk van de 17 deelnemende steden en gemeenten zullen de afvalzakken kunnen aangeschaft worden, dus niet alleen in de vertrouwde buurtwinkel maar ook in de verkooppunten in de andere buurgemeenten.

Overgangsperiode

Tijdens de overgangsperiode van januari tot eind juni 2021 kunnen zowel oude als nieuwe afvalzakken buitengezet worden. Daar komt dus heel binnenkort een einde aan. Vanaf 1 juli worden de oude (oranje) restafvalzakken niet meer opgehaald en kan je enkel nog de zwarte Intradura-afvalzakken aanbieden. De laatste ophalingen van oranje restafvalzakken zijn voorzien op maandag 14 en maandag 28 juni.

Wie toch nog een te grote voorraad heeft informeert dan ook best tijdig buren, familie, vrienden om zakken alsnog over te nemen. Niet-gebruikte zakken worden niet teruggenomen en ook niet terugbetaald. De traditionele blauwe PMD-zakken zijn blijvers.

Intradura verzekert de huis-aan-huisophalingen op die manier in onder meer Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief