HERNE – Aan ieder raam een affiche van Hanne Verbruggen als steun

C21

HERNE – Aan ieder raam een affiche van Hanne Verbruggen als steun

Herne_steunt_avb1
HERNE – Aan ieder raam een affiche van Hanne Verbruggen als steun - © Deschuyffeleer
 
Hanne_verbruggen2
HERNE – Aan ieder raam een affiche van Hanne Verbruggen als steun - © Deschuyffeleer
 

Lange afstandsloopster en dorpsgenote Hanne Verbruggen (28) neemt deze zomer deel aan de Olympische spelen in Japan en loopt er samen met nog een tachtigtal andere topsporters de marathon (42 km). Aangezien Hanne geen inkomsten verwerft uit haar topsportstatuut, dient ze de voorbereidingen aan deze Spelen volledig zelf te bekostigen. Om haar hierbij een duwtje in de rug te geven zorgt het lokaal bestuur en zijn adviesplatform Vrije Tijd voor een afficheverkoop.

Geselecteerd zijn voor de Olympische Spelen is een eer die niet iedereen te beurt valt en alleen kan bereikt worden door er hard voor te werken. Verschillende inwoners en Hanne zelf hebben intussen hun steentje reeds bijgedragen en ook het lokaal bestuur wil Hanne hierbij tegemoet komen.

Op advies van het platform Vrije Tijd zullen affiches verkocht worden waarvan de opbrengst integraal aan Hanne zal overgemaakt worden. En meer zelfs, voor elke affiche die verkocht wordt, verdubbelt het lokaal bestuur de bijdrage. De gemeenteraad keurde het voorstel goed om een minimum van 1000 euro en een maximum van 2000 euro hiervoor vrij te maken.

De affiche werd ontworpen op basis van een schilderij van Michaël Peetermans dat eerder al per opbod werd verkocht en zo’n 4.200 euro opbracht.

Het tweevoudig doel van de Vrije Tijd-campagne is enerzijds een financiële steun bieden voor de gemaakte kosten in haar voorbereiding én anderzijds een (h)erkenningsbetoon vanuit haar eigen gemeente opzetten. Dat laatste is voor Hanne zeker minstens van evenveel belang.

De afficheverkoop gaat van start op woensdag 30 juni tijdens de Week van de Markt en verder in Herne in het gemeentehuis, de bibliotheek, KBC Verzekeringskantoor Snoeks-Verspeeten, Apotheek Vanden Daelen, het Leeshoekje, Laurentia en Electro Timmermans, in Café De Zoete Inval in Herfelingen en bij Slagerij Bombois en Apotheek Faut in Sint-Pieters-Kapelle.

De full color-A3-affiche kost 5 euro.

Wil u ook affiches verkopen, neem dan contact op met de dienst vrije tijd: vrijetijd@herne.be. Nadere informatie is ook te bekomen bij schepen lieven.vandenneucker@herne.be  of 0496 85 65 61.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief