HERNE - Werkgroep Internationale Solidariteit verwelkomt graag bijkomende gedreven leden

C21 Css

HERNE - Werkgroep Internationale Solidariteit verwelkomt graag bijkomende gedreven leden

Leden_solidaire_gemeente
HERNE - Werkgroep Internationale Solidariteit verwelkomt graag bijkomende gedreven leden - © Deschuyffeleer
 

In de schoot van het gemeentelijk adviesplatform Welzijn werd recent een werkgroep Internationale Solidariteit boven de doopvont gehouden. Trekker van de groep wordt Luc Somers die in dat domein eerder al zijn sporen verdiende met onder meer het bijzonder verdienstelijk project Support Ghana. Die pas in het leven geroepen werkgroep is nu op zoek naar een aantal inwoners die met enthousiasme mee in Herne het vuur willen aanwakkeren voor het betonen van internationale solidariteit. 

De geknipte personen om de werkgroep te versterken zijn zij die onder meer graag willen mee nadenken over fairtrade acties in de gemeente en zo Herne weer helemaal op de kaart willen zetten als een uitgesproken fairtrade gemeente. Enkele jaren terug werkten allochtone inwoners zelfs nog mee aan een fairtrade kookboek. Nu wordt hierbij bij voorbeeld ook gedacht aan het opzetten van sensibiliseringsacties in de scholen.

Ook wie zin heeft om nieuwkomers en allochtonen in de gemeente beter te ondersteunen om zich ook in Herne ‘thuis’ te voelen is meer dan welkom in de werkgroep. Dat geldt trouwens ook wie graag wil meewerken aan een hechte solidaire gemeente en aan een gemeente die echt aandacht heeft voor internationale soldariteit.

Al wie zich geroepen voelt om haar of zijn steentje bij te dragen in de schoot van de werkgroep kan zich uiterlijk 31 augustus eerstkomend aanmelden via cultuur@herne.be . Nadere info kan ook alsnog bekomen via tineke.moonens@herne.be of 02/397.11.60. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief